perjantaina, maaliskuuta 14, 2008

Melkein mitattuna

Voisin esimerkiksi kommentoida lievää päänsärkyä joka johtuu eilisillasta.
Luokkani (mikä vakavasti otettava yliopisto-opiskelija, puhuu "luokasta") järjesti varojenkeräystarkoituksessa iltamat eräässä yökerhoista. Siellä meni myöhään, kaikilla. Minä sentään palasin kiltisti nukkumaan jo puoli neljän aikaan.

Tarkempi kuvaus tuskin kiinnostaa ketään, joten jätän väliin. Minulla on suklaata ja suolakeksejä, joten selvinnen hengissä.

Sen sijaan kaardemummakeskustelujen jälkipuintina esitän julkisesti sanapyynnön Herra Sanakirjantekijälle. Pitäisi saada tietää mikä on mortteli ranskaksi. Sanakirjani ei kertonut. Tai sitten en osaa aakkosia.

Lyhyestä virsi kaunis ja niin edespäin. Tauon jälkeen jatkan metrologian opiskelua äärimmäsen kehnon opettajan johdolla. Edes vireät aivot eivät ottaisi asiasta mitään selvää. Minun epävireiset aivoni eivät siis kykene kääntämään millekään ymmärrettävälle kielelle lausetta "quantification sera divisé par deux racine de trois parce qu'il dépend de la loi rectangle...". Saatika että ymmärtäisin lauseeseen johtaneita syitä ja sen mahdollisia seurauksia. Juuri ja juuri selviän tilastomatematiikasta. Mutta siinä meillä onkin loistava opettaja.

Minä joka lukion toisella luokalla, viimeisen pakollisen (lyhyen) matikan kurssin jälkeen vannoin, ettei enää koskaan matematiikkaa.
Ei-koskaan kosti.

6 kommenttia:

 1. Löytyisiköhän sitä morttelia sanan 'huhmare' muodossa? Jos sanakirja ei vain osaa...?

  VastaaPoista
 2. un mortier. yksinkertaisesti. meillä vielä yleisessä käytössä.

  VastaaPoista
 3. PS. unohtui mainita että sinulle on pienenpieni ylläri tämänpäiväisen postaukseni lopussa.

  VastaaPoista
 4. Kivaa kun löysyinkin tänne Sirokon blogista! Terveisiä Tunisiasta. :)

  VastaaPoista
 5. Huhmaretta en olekaan katsonut. Savolainen...

  Mutta sirokon antama sana voisi olla jopa ihan ymmärrettävä :)

  VastaaPoista
 6. Ja tervetuloa maritalle,
  tein heti vastavisiitin. Enemmän värejä teitin kulmilla kuin Schwarzwaldissa.... :D

  VastaaPoista