keskiviikkona, maaliskuuta 05, 2008

Boulot pour moi? Koivua minulle?

Olen kurkkuani myöten täynnä Tautia.
Tai siis etenkin kurkkua myöten.
Keuhkoista nouseva lima ei ole kiva asia.
Vaan säästän teidät tarkemmilta yksityiskohdilta.

Joka tapauksessa, olen tässä viime aikoina miettinyt, että jotakin huolehdittavaahan sitä pitäisi immeisen löytää.
Nyt kun on asunto, on vuokrasopimus, on opintotuki... kai sitä seuraavaksi voisi alkaa vaikka ressaamaan ensisyksyisestä työnhausta. Eipä sillä, minua kosiskellaan jo töihin Isoon Ylikansalliseen Makeisfirmaan (ei sentään Nestlén putiikkeja) jossa on ihan uusi service qualité. Hienoa, loistavaa... ja se on Elsassin perälle hukkuneen pikkukaupungin laitamilla.

Great.

Tilaisuus on liian mainio kieltäydyttäväksi suoraan, mutta kun minä haluaisin löytää töitä Nancyn läheltä koska L.

Elämä on (valintoja).

Eipä sillä, ollaan vasta maaliskuussa. Voin alkaa panikoimaan sitten kesälomalla. Töitä pitäisi kuitenkin löytää, sillä koulutettuna fiksuna ihmisenä en tietenkään ole oikeutettu työttömyystukeen.
Eikö olekin loogista?
Koska olen vaivautunut opiskelemaan, en ole vielä ensi lokakuuhun mennessä (jolloin opintoni siis loppuvat) ollut Ranskassa töissä vaadittua kuutta kuukautta.
Ja työharjoitteluahan ei tietenkään lasketa, sillä en ole yhteiskunnallisesti hyödyllinen.

Donc, Assistante qualité sympa et intelligente mais finlandaise cherche du travail dans le 54. Etudie toutes propositions sauf Nestlé, nucléaire et les boîtes avec un patron embétant. Parle anglais mais ne comprend pas l'anglais parlé par les français. Merci par avance.


---

Loppukevennykseksi jaan teille muutaman kameraan roikkumaan jääneen turistikuvan:
Edit: Luin muuten tänään DNA:sta mystisimmän artikkelin. Se puhuu tämänvuotisesta Oscar-voittajasta Marion Cotillardista (joka on ranskalainen, jos joku ei tiennyt). Artikkelin mukaan Cotillardin ura ja läpimurto Ameriikoissa olisi vaakalaudalla hänen taannoisten Amerikka-vastaisten kommenttiensa takia. Mitä mahtoikaan Marion sanoa niin karmeaa, että siitä jaksetaan urapelotteluun saakka suuttua?

Lainaan suoraan:
«Je pense qu'on nous ment sur énormément de choses : Coluche, le 11-Septembre», avait-elle dit, mentionnant notamment le fait que les tours jumelles s'étaient effondrées en quelques minutes, alors qu'un immeuble en Espagne avait brûlé pendant 24 heures sans s'écrouler.
«J'ai tendance à être plutôt souvent de l'avis de la théorie du complot»


"Olen sitä mieltä, että meille valehdellaan useista asioista: Coluche, 11. syyskuuta", on hän sanonut, mainiten eritoten sen tosiasian, että kaksoistornit romahtivat muutamassa minuutissa, kun taas Espnajassa eräs kerrostalo paloi 24 tuntia romahtamatta. "Minulla on tapana olla varsin usein salaliittoteorian puolella."

Aivan järkyttävää Amerikkavastaisuutta! Eikös.

DNA toteaa myös, että Tom O'Neilin mielestä Cotillard olisi jopa saattanut olla voittamatta kultapystiään, jos kommentti olisi julkaistu ennen suurgaalaa.

Miksi täällä haisee ylireagoinnille?

7 kommenttia:

 1. Hihihihi...tuota tyohakemustas!
  Ne comprend pas l'anglais des français. Huoh... Ja ma kun olen vuodet yrittanyt silleen hellavaroen sanoa miehelleni, ett ajuu hienosti puhut, mutten ymmarra enkkuasi. Hihihii. Meni nopsammin opetella itse kieli tai ensin hanen aksenttinsa. ;o)
  Mulla oli kerran englantilainen pomo, joka puhui ranskaa kuin englantia. Se oli kanssa aika paha. Melkein sama, mutta vain toisinpain. ;o)
  Tsemppiva tyohakuun!

  VastaaPoista
 2. m'man,

  Tsemppia siina varmasti tarvitaankin.
  Mullakin on muuten ollu kerran englantilainen pomo. Olihan siina aksentti joo... Ei enää tarvinnu haveta omaansa.

  VastaaPoista
 3. Heh, ytimekäs hakemus. Kerro, jos tuolla tärppää, niin kokeilen samaa. :D Olen muuten tavannut yhden ranskalaisen, joka puhuu erinomaista englantia...

  VastaaPoista
 4. Emma,
  saa nähdä kuka uskaltaisi arvostaa hakemustani. Onneksi en kirjoita blogia ranskaksi. Olisi pelottava ajatus, että mahdoliset tulevat työnantjat voisivat kuikuilla tätä.

  Kuvittelisin, että rekrytointitilanteissa sitä tehdään yhä enemmän ja enemmän.

  VastaaPoista
 5. :) Voe mahoton:) Hupanen tuo hakemus. Olet kyllä hauska, susta niiin näkee miten kauan oot siellä ollu. Aika usein naurattaa sun havainnot, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 6. Enhän minä vielä kauankaan :)
  Katsellaan sitten kymmenen vuoden päästä.

  VastaaPoista