sunnuntaina, maaliskuuta 09, 2008

Politiikatonta

Tänään voisin puhua politiikasta.

Voisin.

Tosin kovinkaan tietävät syväanalyysit jäisivät tekemättä, ja nolaisin siis itseni täydellisesti. Joten parempi vain todeta, että täällä äänestetään taas. Kunnallisvaalien ensimmäinen kierros. Olisin minäkin voinut äänestää, mutta äänestäjälistoille olisi pitänyt kirjoittautua jo viime vuoden puolella, ja meni autuaasti ohi.
Seuraan silti uteliaisuudella, saavatko täällä erittäinkin oikeistolaisessa Elsassissa heilautettua tämän Ison Kaupungin punaisten puolelle...
Tämähän on Ranskan alueista se, jossa kokonaiset kylät ihan vakavissaan vielä viime vuonnakin äänestivät presidentinvaaleissa Jean-Marie LePenia. Siis yli seitsemänkymppistä äärioikeistolaista, joka kuusi vuotta sitten aiheutti skandaalin pääsemällä présidentiellesien toiselle kierrokselle. An einem ohr hört er nix un am andere esch er daub.

Ranskassa on muuten nuorison kesken jotenkin kovin muotia olla kommunisti tahi muuten vain äärivasemmistolainen. Sarkozy m'a tuer.
Minä sitten hymyilen vinosti kommenteille, ja jätän kysymättä ovatko käyneet katsomassa hommaa tositoimissa esim. Kiinassa tai Itä-Euroopassa.

Mutta nyt pidän lupaukseni, ja rupean poliitikon sijasta muotibloggariksi, esitellen uudet kevätlaukkuni. Monikossa.
Yksi keskustan laukkukauppa päätti sulkea ovensa, ja myivät kaksi kassia kolmellakympillä.Olkaa kateellisia.

4 kommenttia:

 1. Aaaaaaaaaah syön hattuni kateudesta, tuo vasemmanpuoleinen on syötävän (!) magee !!!

  Todella kummallista mutten minäkään ollut ilmoittautunut yhtikäs minnekään listoille, ja pari kuukautta sitten postilaatikkoon ilmestyi äänestyskortti "voimassa vain kunnallis- ja EU-vaaleissa". Ällistyttävää. Oli tyttönimelläni, mutta äänestäessä paljastui ettei sitä muulla saakaan...

  VastaaPoista
 2. Olen. Eikö niitä vanhimpia joutaisi
  jo äetvanhalle kierrätykseen?

  VastaaPoista
 3. Jos äetvanha kotoa laukkuja löydät, saa ihmeessä käyttää. Täällä olevat ovat niin loppuun käytettyjä, ettei niistä paljon edes Emmaukselle kelpaa.

  Maurelita,
  Kaiken lisäksi siitä oli kolmea eri kokoa, ja myös mustavalkeana ;)

  Joo, emmää tiedä miten ne äänestysasiat ihan oikeasti menevät, joku vain valisti, että olisi pitänyt kirjoittautua. Ehkä sä olet jo niin vakiintunut kunnallinen...

  VastaaPoista
 4. "An einem ohr hört er nix un am andere esch er daub."

  Hii, mahtavaa - määkin ymmärsin Jotain Ranskassa Sanottua! :D

  VastaaPoista