torstaina, maaliskuuta 27, 2008

Mitä mainiota ostit..?

Aina välillä sitä huomaa, että kummasti vain äidinkielenkin aktiivinen sanavarasto kitistyy, kun arjessa puhuu väärää kieltä. Ilman internettiä varman ontuisin jo paljonkin. Viimeisimmäksi mietin tässä aivan äsken, että kuinka sanotaan suomeksi assumer. J'assume. I assume. Minä... minä... (sanakirja kiitos!) hyväksyn itse(ssä)ni. Kankeaa. Ylipäätäänkin blogiteksteissäni olisi paljon enemmän suoria lainasanoja, jos en ihan tarkoituksella karsisi niitä mahdollisimman vähään. Sitkeästi yritän.

Noh, kuitenkin, minä puolipäiväekolo päätin tänään hyväksyä kapitalistisen puoleni.

Haastan kaikki kynnelle kykenevät ja oman kapitalistisen puolensa assumoivat bloginpitäjät esittelemään viimeisen vuoden (tai parin) viisi parasta ostostaan.
Mitä sellaista olet hankkinut, joka onkin osoittautunut korvaamattomaksi, rakkaaksi tai muuten vain himskatin käteväksi?

Oma materiani, ei-tärkeysjärjestyksessä, vassokuu:

1) Makuupussi (Décathlon, surprise, surprise...)
on pelastanut minut monelta hankalalta nukkumatilanteelta, niin irlantilaisella leirintäalueella kuin yhdeksän neliön lattialla. Mukavuuden maksimoimiseksi pussin paras kaveri on minityyny, jonka hankin jonkin dublinilaisen camping-kaupan alennusmyynnistä. Se muuten mahtuu tuonne pussiin mukaan.


2) Leipäkone (Ostettu käytettynä, iäkkäämältä pariskunnalta.)
Maailman kahdeksas ihme hurisee keittiön nurkassa tasaisin väliajoin. On se vaan kätevää kun leivontalaiska ihminenkin saa tuoretta leipää, ja jopa ruisjauhoilla varustettuna halutessaan.


3) Pyöränkori (Saksalaista laatutyötä, tai ainakin Reinin tuolta puolen ostettu.)
Miten minä selvisin aiemmin ilman koria..? Autottomalle ihmiselle ihan ehdoton lisävaruste, kaikki vähänkin painavampi (mm. kymmenen kiloa märkää pyykkiä) on kätevää virittää koriin. Kauppakassin unohtuessa kotiin se toimii jopa ostosreissun kaverina.
Photo non contractuelle, mutta tuon tyylinen tarakkakori se on. En jaksanut lähteä ulos vesisateeseen hiipparoimaan kuvanottoa varten...


4) Sähköhammasharja (Hankittu Saksan kosmetiikkaihmeestä.)
Niin noh. Jäin... koukkuun. Lohdutuksekseni totean, että on niitä vakavampiakin addiktioita.5) Pokka Pitää -dvd:t (Ebay, mikäpä muukaan.)
Sanottakoon yksinkertaisesti, että tässä maassa tulisi hulluksi ilman ajoittaista annosta brittihuumoria.Voilà.
Nyt haluan nähdä teidän rakkaat ostoksenne. Hus hus valokuvaamaan siitä!

9 kommenttia:

 1. Onnittelut oivista hankinnoista !

  Mietin usein samaa kuin postauksesi alussa ihmettelit ; kun arki sujuu vieraalla kielellä, äidinkieli jää jalkoihin. Käännös ei ole lainkaan se helpoin tapa päästä pinteestä, vaan oikeastaan koko ajatus pitää aloittaa alusta toisella kielellä ; jotenkin hahmotella se sanoiksi suoraan halutulla kielellä.

  Ei minusta olisi kääntäjäksi !

  =)

  VastaaPoista
 2. Olen usein miettinyt, että miten tuo leipäkone oikeasti toimii. Kun satun olemaan patalaiska keittiössä (paitsi tykkään siivota jälkiä). Olisikohan tuo sitten tarpeeksi helppokäyttöinen mullekin?

  Kokoan oman listani jahka pääsen takaisin kotiin.

  VastaaPoista
 3. Maurelita,
  ei muuten olisi minustakaan.
  Liian vaivalloista, etenkin sitten jos alkuperaistekstin henki pitaisi saada sailymaan kaannoksessa...

  Laura,
  ömmm. Laitat aineet sisään ja painat nappia. :D Jos haluaa oikeasti helppoa, kaupoissa on semmoisia valmiita jauheseospusseja, joihin lisataan vain vesi. Niitä tulee joskus tehtyä. Joku Lidl:n sellainen maksaa alta euron, ja siitä tulee kaksi leipää.

  Eimutjoo, kyllä ne leivät ovat valilla vahan epaonnistuneita (lahinna ei-hyvin-kohonneita), mutta kaiken oppii. Senkin, mitä ohjelmaa kannattaa kayttaa millaiselle jauholle, jne.

  VastaaPoista
 4. Minulla oli sama ongelma kun palasin suomeen, oli tullut uusia sanoja suomenkieleen kuten, handsfree, mikä se onkaan suomeksi.

  VastaaPoista
 5. HAA joo otan haasteen vastaan, esittelen omani tässä jonain päivänä. Muuten, mun entisen muinoisen poikaystäväni äiti teki aina noita leipäkone-leipiä, ja ne oli kaikki tosi tiivistä tavaraa; onkse normaalia vai olikse vaan niin huono leipuri? Söin niistä pelkät kuoret :-)

  VastaaPoista
 6. Melina,
  :-D hihii, vapaakäsi.

  Ginger,
  VÄlillä ne on tiiviitä, välillä ei.
  Siis ei pitäisi olla. tarkoittaa, ettei ole kunnolla kohonnut. Sitä sattuu itse kullekin kun kokeilee uusia jauhoja ja yhdistelmiä...

  VastaaPoista
 7. Viimeisen parin vuoden aikana hankitut tärkeimmät romppeet ovat:
  1. tietokone, 2. uusi pölynimuri, 3. hyvin unettava sohva, 4. Ranskan matka ja 5. kuntopyörä

  VastaaPoista
 8. Minä oon aina halunnut leipäkoneen! Täällä Dominikaanisessa en kyllä ole sellaista koskaan edes nähnyt... piti vaan huomauttaa kun niin innostuin kun muistutit ko. vempeleen olemassa olosta!

  Oikeastaan piti kyllä kommentoida, että on se niin huvittavaa, kun ennen sitä sanankirjaa käytti uuden kielen oppimiseen, mutta nyt sitä lähinnä käyttää äidinkielen muistamiseen.

  Eikä minulla niitä vuosia täällä edes ole takana niin montaa. Silti joudun jopa lukemaan blogitekstini noin neljä kertaa läpi ollakseni varma ettei sitä tullut jotain IHAN outoja sanamuotoja käyttäytettyä, eikun käytettyä.

  VastaaPoista
 9. zapiska,
  Niin, teilläkin vallan fiksuja ja järkeviä hankintoja... ja matka ;)

  eve,
  Mä hankin omani tosiaan käytettynä. En tiedä mikä on Dommareissa systeemi, mutta jotain supermarkettien ilmoitustauluja tutkimalla voisi löytyä yksi.

  VastaaPoista