tiistaina, maaliskuuta 25, 2008

Hiljaista Roomansopimusta

25 mars 1957. 6 pays, la France, le Luxembourg, les Pays-Bas, l'Italie, la Belgique et l'Allemagne signent à Rome un traité qui donne naissance à la Communauté européenne, créant un marché commun aux frontières ouvertes.

Euroopan talousyhteisö perustettiin 25. maaliskuuta 1957 Rooman sopimuksella. Sopimuksessa määrätään perustettavaksi toimielimiä ja päätöksentekomekanismeja, joiden avulla pääsevät esiin sekä kansalliset näkökohdat että yhteisön etu. Euroopan yhteisö on perustamisestaan lähtien ollut Euroopan yhdentymiskehityksen keskeinen tekijä.


Tänään siis pitäisi ilmeisesti juhlia. Joskin minä taidan olla vuotta myöhässä, isot bileet lienivät jo viime vuonna. Opinpahan taas yhden päivämäärän lisää.

Pitäisiköhän sitä motivoida itsensä lähtemään lenkille tuonne Euroopan instituutioiden nurkalle, ties vaikka joku hoksaisi minun näyttävän suomalaiselta ja tarjoaisi lasillisen kallista shampanjaa... (Noh nyt menee pahemman kerran toiveajatteluksi...)


Iltapäivämme proffa pelasti iltapäivämme, eikä ilmaantunut opettamaan. Itsekkäästi ja tulevaisuutta ajattelematta (minkä taakseen jättää, sen edestään löytää... kesäkuussa), iloitsin asiasta. Kohta voinkin harrastaa päiväunia. Yläkerran ravitalli ei ole vielä palannut koulusta, ja kämppiksistäkin vain yksi on kotona. Ihana rauha.

Niitä kun nyt vaan on hetkiä, joina mieluummin asuisi jossain ihan muualla kuin kimppakämpässä lapsiperheiden saartamana. Vaikka kesämökillä. Suurin meteliharmi raakkuvat varikset.

Nyt hys, hommaat itsellesi tuolla menoa koti-ikävän. Tai ainakin kesäikävän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti