keskiviikkona, tammikuuta 16, 2008

Sävyisästi liikehtivä

Palailin viime yönä yhden pintaan Sannan ja Ollin luota kotia, ja ensimmäinen elonmerkki (auto) näkyi varttitunnin polkemisen jälkeen... eiku, valehtelen, näin minä valkoisen kissan.

Senkin jälkeen ristinsielujen sivuuttamistahti oli noin kaksi autoa per kilometri ja joku satunnainen siksakkia kävelevä nuormieshenkilö.

Vaarallista ja vilkasta tämä suurkaupungissa eläminen.

---
Tänään minulla ei ole mitään fiksua sanottavaa, joten totean yksinkertaisesti, että luinpa eilen omaan nilkkaan osuvan vitsin. Ja siinä on jopa lampaita!

Eräänä lämpimänä päivänä paimen on kedolla kaitsemassa lammaslaumaansa. Kedon reunassa kulkee asfaltoitu maantie, jota pitkin upouusi Jeep Grand Cherokee lähestyy kovaa vauhtia. Auto pysähtyy jarrut kirskuen paimenen lähelle.

Autosta nousee nuori mies, joka on pukeutunut Bossin muodikkaaseen tummanharmaaseen pukuun. Jalassa hänellä on Armanin kiiltävät mustat kengät, päällään Marks & Spencerin Super Exclusive Sport -paita ja Club Vendir -solmio. Hän käyttää selvästikin Alaska Axis Ice Terminator -hajuvettä. Päässään hänellä on Bodylene Tiger-aurinkolasit, ranteessa kiiltää vedenpitävä Rolex.

Vieras kysyy paimenelta: "Jos arvaan, montako lammasta laumassasi on, annatko yhden niistä minulle?"

Paimen katsoo ensin pitkään vierasta, sitten sävyisästi liikehtivää lammaslaumaansa ja sanoo: "Selvä!"

Nuori mies käynnistää auton kojelautaan kytketyn tietokonejärjestelmän, liittää toisiinsa nokialaisen GPRS-kännykän ja Nokia Notebookin ja ottaa yhteyden NASA:n satelliittiin, joka juuri ylittää 50 km:n korkeudella sen maapallon alueen, jossa paimen ja vieras kohtaavat. Hän skannaa tiedot ympäristön maantieteellisistä pinnanmuodoista ja lähettää ne satelliitin kautta NASA:n keskustietokoneisiin ja siirtää saamansa tiedot Excel-ohjelman taulukkolaskennan tietopohjaan.

Sitten hän tulostaa 156 sivuisen raportin käyttäen auton kojelaudasta virtaa ottavaa Brother-minilasertulostintaan. Vieras kääntyy paimenen puoleen ja sanoo: "Laumaasi kuuluu tarkalleen 1586 lammasta".

Paimen vastaa: "Kah, osuit oikeaan! Voit nyt ottaa haluamasi eläimen."

Nuori mies ottaa laumasta yhden eläimen ja panee sen autonsa tilavaan takaluukkuun. Paimen katsoo vierasta ja kysyy: "Entä jos arvaan ammattisi oikein, palautatko minulle eläimeni?"

"Totta kai", vastaa vieras.

Ja paimen sanoo: "Olet laatuinsinööri ja teet työksesi konsultointia."

"Aivan niin", hämmästyy vieras. "Kuinka ihmeessä voit tietää ammattini?"

"Sehän on aivan yksinkertaista", vastaa siihen Paimen. "Ensinnäkin, tulit tänne aivan kutsumatta. Toiseksi, panit minut maksamaan tiedosta, jotka tiesin jo ennestään. Kolmanneksi, et ymmärrä elinkeinostani yhtään mitään.
Nyt haluaisin koirani takaisin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti