tiistaina, helmikuuta 05, 2008

Suklaata ja kummia kodinkoneita

Kummasti sitä vaan tapaa immeisiä blogienkin kautta. Tiia tuli kaukaa Salzburgista yöjunalla katsomaan Ranskaa. Raukka, päätyi Strasbourgiin. Ihan kuin tämä mitään oikeaa Ranskaa olisi, jakomielitautinen kahden vallan arpia kantava kaupunki.

Mutta, kuitenkin. Suomalaisten elsassittaminen etenee, ja syötin Tiialle outoa lättypizzaa. Flammin kuva päätynee neidin itsensä blogiin, vakoilkaa sieltä. Niin, ja saatoin Tiian takaisin hostelille suunnilleen mahdollisimman pitkää kautta. Ei oo mun vika ettei täällä ole ruutukaavasta kuultukaan, ja menee mihin suuntaan tahansa, aina on joen rannalla! Vähemmästäkin hämmentyy. Strassissa on muuten ehka Euroopan hassuimmanniminen joki: Zorn. Zorn! Huonompi luulisi että puhutaan jostain tähtiensodan henkilöhahmosta.

Niin, ja sain tuliaisiakin. Kuva todistaa. Oli pakko nappaista otos, ennen kuin puolet mystisesti katosi.
- - -

Huonosti jäsennellyillä aivoillani oli jotain muutakin sanomista... Ainiinjoo, mainitsin aiemmin, että tunsin italialaisen joka ei ollut koskaan nähnyt elektronista kahvinkeitintä. Noh, espanjalaiskämppikseni on sellaisen jo nähnyt, muttei hänellä ollut pienintäkään käsitystä sen toimintaperiaatteesta. Siinä sitten selität kuin lapselle: Tohon laitetaan vettä silleen kupillisia ja tuonne se kahvi ja sitten se vesi lämpiää, emminätiedä miten se lämpiää ja sitten se valuu sen kahvin läpi, ja avot.

Seuraavaa outoa kodinkonetta odotellessa.

3 kommenttia:

 1. Mukavantuntuinen blogi ja kirjoittaahan sinä osaat...
  Zsapizka

  VastaaPoista
 2. No hei, voisi sitä minusta huonomminkin valita lomakohteensa :D Oli se vaan nätti kaupunki! Vaikka kieltämättä edelleen jotenkin kovin... saksalainen. :)

  Hoksasin muuten, että se Zornhan onkin vallan mielenkiintoinen nimi:

  "Zorn s, m suuttumus, viha (suuttumus), kiukku, kiukuttelu, raivo, vimma (raivo), äkäisyys, ärtymys in ~ geraten joutua suuttumukseen valtaan / suuttua / vihastua, von ~ erfüllt sein olla täynnä vihaa"

  Niin ja tuo suklaahan on tosiaan jompikumpi näistä tässä... :D

  Jeps mutta edelleen kiitos kaikesta, ei tuo ylimääräinen lenkkeilykään lättyjen jälkeen varmaan pahitteeksi ollut :D Ja onnea kans uuteen osoitteeseen!

  VastaaPoista
 3. Tiia,
  Mut joo, oli kyllä mukava että kävit. Vähän vaihtelua tahan elamaan.

  Onkohan Zorn sitten joskus ollut kovinkin ärhäkkä joki...? Nykyäänhän se on semmoinen pikkupuro.

  VastaaPoista