keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

Terapeuttista

Sen täytyy olla totta, koska siitä kirjoitettiin sanomalehdessäkin.

Paikallinen Ylpeys painoi tämänpäiväiseen numeroonsa pienen artikkelin yhteistyössä aina-niin-vakavasti-otettavan Psychologies -lehden kanssa.

Otsikkona: Päiväkirjani terapiamuotona?
Lyhykäisesti sanoen, kaikki ne jotka kirjoittavat ongelmistaan nettiin, voivat nyt tehdä sen ihan hyvillä mielin: kyseessä on psykologien hyväksymä itseterapointimuoto. Lainataan. "Päiväkirja on usein oiva vastamyrkky älylliselle laiskuudelle ja egon laajentumiselle: se pakottaa meidät työskentelemään, miettimään, tekemään siivousta sekavissa tunteissamme ja ajatuksissamme." (Ei saa kommentoida suomennoksen kieliasua..!) Varoitellaan kuitenkin, että ihmiset haluavat jakaa tunteensa muiden kanssa. Julkisessa blogissa ei niinkään synny keskustelua, tunteita ei jaeta vaan ne laitetaan esille, näyteikkunaan. Blogi ei siis korvaa oikeaa terapiaa isojen ongelmien kohdalla. No shit, Sherlock?

Artikkeli on mitäänsanomattomuudessaan suorastaan huvittava. Ilmeisesti on pitänyt saada aikaiseksi neljännessivu jostakin, joka on ajankohtaista eikä silti shokeeraa ketään. Tahi opeta mitään normaalilla maalaisjärjellä varustetuille ihmisille.

Ylipäätäänkin Psychologiesin artikkelit ovat usein sellaisia, että joko niitä ei oikeasti voi uskoa vakavalla naamalla tehdyiksi, tai sitten niistä ei opi mitään mitä ei jo tietäisi. Olen kokeillut, lukenut useampia numeroita ennen tympeään johtopäätökseen luisumista. "Tavallisesta" naistenlehdestä saa suunnilleen yhtä syvällisiä asioita irti.

Vai mitäpä sanoisitte seuraavista, viimeisimmissä numeroissa ilmestyneistä esimerkeistä:

~ Antakaa suhteenne hengittää! Sinä + Minä = Me. Mutta jottei eksyisi parisuhteessaan ja voisi ruokkia sitä väsyttämättä, vain yksi ratkaisu: ottaa (tervettä) etäisyyttä ja korostaa oma identiteettiään.

~ Testi: Oletko sinut kroppasi kanssa? 20 kysymystä jotka auttavat meitä löytämään rauhan ja harmonian vartalomme kanssa.

~ Voiko Facebookista saada oikeita ystäviä? Tämä media ei muuta vahvojen ystävyyssuhteiden muotoa tai laatua, mutta auttaa aktivoimaan piiloutuneempia linkkejä. Sosiaaliverkostojen tärkein anti on se, mitä amerikkalaiset tutkijat kutsuvat "kyvyksi ylläpitää suhteita" koko elämän ajan, muuttamisista, työpaikan vaihdoksista ja perhesuhteiden rikkoutumisista huolimatta.

~ Omakuva. Ulkonäon suhteen kuulumme kaikki (sic!) joko "perfektionistien" tai "huolimattomien" ryhmään. Mitä se kertoo meistä? Kuinka lakata panostamasta liikaa tai liian vähän?

~ Kun omien arvojemme ja yrityksen (työpaikan, toim.huom.) arvojen välillä on konflikti, meiltä... loppuu motivaatio. Elämänarvot koskettavat sitä mikä meissä on kaikkein syvimmällä.

Käsi ylös, kuka oppi jotain uutta?!

Vaan, ei niin tylsää ettei jotain hyvääkin. Viimeisen aukeaman Voutchin uusin. Tällä viikolla ollaan terapiassa:


Tänään on 250. terapiasessionne, ja minulla on siis kunnia lahjoittaa teille tämä kahden kupin espressokeitin - paine 6,5 baria, annossuodattimet, takuu 6 kuukautta.

1 kommentti:

 1. GOOD NIGHT AND DREAMS DORO! BUT '

  Do not enclose the dream
  Inside a box
  To pull out when you go
  Slowly because
  It will stifle
  And soon svanirà ...

  Free to let it fly,
  Left drag
  And not resistance,
  Imbued with dream
  Everywhere,
  At any time ...

  Become TU dream
  And the dream will become TE!
  And 'only in that way
  It becomes reality.
  A hug to all of your dreams .... Free to fly in this space !!!!!!

  LINA

  VastaaPoista