tiistaina, marraskuuta 18, 2008

Kaiken sortin onnettomuuksia

Mitä saadaan kun yhdistetään se kuuluisa kokoelman terävin veitsi ja liukas kesäkurpitsa?

Verisiä leikkuulautoja.

Onneksi minulla on kynsi. Tai pitäisi varmaan puhua imperfektissä, oli kynsi. Nyt siitä puuttuu puolet. Mutta kynnen menetys on pientä kun muutama milli sivuun siitä olisi tarkoittanut tikkautusreissua. Tätä varten ne keratiiniasiat sormenpäissä vissiin on tarkoitettu.

Meillä ei vieläkään ole nettiä. Asian pitäisi hoitua tällä viikolla. Pitäisi. Käytännöstähän ei sitten tiedä. Yksi kaverinkaveri totesi viime viikonloppuna, jotta: "Ei se mitään, minä odotin kolme kuukautta". En tiedä oliko se tarkoitettu lohdutukseksi vai masentamaan.

Mutta täällä ongelmat ovat pieniä.
Pariisilaiset eivät pääse töistä kotiin, ja sitten pian ei uskalla mennä metroonkaan, kun Talibanjohtaja uhkaa kaupunkia terroristi-iskulla, jollei Ranska vedä joukkojaan Afganistanista.


Kivaa tämä Nato-maassa asuminen.

Sitten voidaankin arvailla, kohdistuisiko terroristi-isku Eiffel-torniin, metroon vai kenties (ylläolevan) La Défensen alueelle. La Défense on Ranskan Wall Street, päiväsaikaan kyseisten muutaman hehtaarin ihmistiheys on koko maan suurin.

Saisivat vetää ne joukkonsa pois kiltisti, lieneenkö yksi miehitys moisen uhan arvoinen..?


[ kuva :Djof, tällä lisenssillä.]

6 kommenttia:

 1. Öö ne talibanit voi olla ihan rauhassa, meillä on jo RATP joka jumittaa kaiken....

  Olin itsekin tuolla, onneksi en lähtenyt hortoilemaan käytäviin vaan heti junalaiturin suuntaan (SNCF) mutta sekin kyllä oli numeronsa ja kun vihdoin kolmannen tyhjän junan saapuessa oli toivoa päästâ sisään, jengi työnsi niin sairaana että kiljuin rumia sanoja ja pyysin olemaan tunkematta. Siellä kyllä oli kiitettävästi virkailijoita pilleineen ja radiopuhelimineen (onneksi sillä koko mobiiliverkko oli ylikuormitettu eikä edes tekstarit toimineet !).

  Ks linkki alla voxiin...

  VastaaPoista
 2. Eiku siis linkki yllä !

  http://pligaa.vox.com/library/post/avoid-paris-tube-tonight.html

  VastaaPoista
 3. Joo, mä mietinkin häiriöstä kuullessani, että mitenkähän olet mahtanu päästä kotiin. :D

  VastaaPoista
 4. Toisaalta on se niinkin, että jos ranskalaiset Afganistanissa pysytvät pitämään talibaneja kiusaamasta muuta kanssa, niin siinä mielessä joukot siellä ovat hyvä juttu. Ilmeisesti Ranska on onnistunut vaikeuttamaan talibanien toiminaa, koskapa uhataan iskulla.

  Yksi koulukavereistani lähti perheensä kanssa Afganistanista pakoon Taliban-hallintoa. Jutut ovat ihan karaisevia. Juuri pari päivää sitten katsoin aussidokumentin, jossa ihmisoikeuksia ajava lakimies matkusti Afganistaniin etsimään niitä, jotka Australian hallitus oli "palauttanut" omaan "rauhanomaiseen" maahansa. Dokumentin aikanakin yksi tapettiin. Ihmishenki on löyhässä Afganistanissa.
  Globalisoituminen tarkoittaa myös sitä, että koska maat hyötyvät toisistaan niin niiden tulisi myös ottaa vastuuta toisistaan.

  rumdum

  VastaaPoista
 5. Niin siis joo, varmastihan ne hyvää tarkoittavat, muta kieltämättä pikkuisen karmaisee kuulla moisia terroristi-isku-uhkia (kumma yhdyssana).

  VastaaPoista
 6. Kyllä varmaan karmaisee..
  Toisaalta medialla on kyllä kyky rakentaa lumipallosta jäävuori. En kuitenkaan halua sanoa tätä vähätellen uhkaa vaan ihan huomiona.
  i.o.rumdum

  VastaaPoista