torstaina, marraskuuta 27, 2008

Kirves ja haastattelu

Niin, se talouskriisi. Juuri ennustelivat radiossa, että Ranskan työttömyysprosentti kipuaisi yhdeksään ensi vuoden aikana... ja sehän on vain virallinen prosentti. Paljon lienee niitäkin jotka eivät ole kirjoilla ANPE:ssa (Ranskan työvoimatoimisto), kun ei siitä juuri hyötyä ole. Olen ollut seitsemänvuotiaasta koulun penkillä, sitä yhtä aupparivuotta lukuunottamatta. Loogillisinta valmistua juuri silloin kun lama iskee kirveellä.

Mutta minulle on sentään luvassa kaksi haastattelua. Huominen on sellaiseen paikkaan, että jopa vaivaudun pesemään ja laittamaan tukkani ja opettelemaan ulkoa sairaalasertifiointiopasta. Hupaisintahan oli, että kyseinen rekrytointi meni ANPE:n kautta. Piti siis lähettää hakemus anpelle, jopa sitten harkintansa mukaan jakoi niitä eteenpäin klinikalle. Alkuviikosta tuli mailia anpelta, jotta "Hakemustanne ei ole hyväksytty."

Jahas, tant pis, en edes ollut hirveän yllättynyt.
Yllätyin vasta siinä vaiheessa, kun itse klinikan direktööri pari päivää myöhemmin lähetti sähköpostia : "haluaisimme tavata haastattelun merkeissä."

Kukahan tässä nyt on pihalla?

- - -

Asiasta kukkaruukkuun:
Maurelitan blogissa on muistutus siitä, että huomenna on Älä osta mitään –päivä.
Minä taidan ostaa vain bensiiniä, kun pitäisi se laina-Clio palauttaa omistajalleen.

9 kommenttia:

 1. Arvaas kuka tupsahti työmarkkinoille kun Persianlahden sota syttyi ?! Muistan vieläkin surrealistiset tapaamiset Radio France ym -toimituksissa, joissa lehtimiehet olivat valvoneen monta yötä putkeen ja aivan räjähtäneen olosia, ja katsoivat minua "mitä TUO tuossa odottaa"... =o)

  No on jo sovittu että hätätapaustavaraa saa ostaa, toi bensa luettakoon siihen, kuten bisse jos on kuukausia sitten buukattu konsertti-ilta tms.

  VastaaPoista
 2. Onnea sinnekkinpäin! Kyllä ne työpaikat nyt tipahtaa vihdoin :)

  VastaaPoista
 3. Päivä sattuu huonoon väliin, viikon ruokaostokset tehdään aina perjantaisin ;< Käytännössä myös viikon ainoa mahdollisuus tehdä impulssiostoksia, ja mähän meinasin olla impulssiivinen ja vaatia piparisuklaata! :D No, oon muuten ryhtynyt niin harkitsevaiseks ja tsiljoona kertaa sanonut tietoisesti ei impulsseille niin ruokakaupassa kuin vaateliikeissäkin, että ehkä mä oon piparisuklaani ansainnut ;)

  VastaaPoista
 4. Juuri harmittelin sitä, että ala-asteelta saakka meille on säännöllisesti kerrottu, että saamme aikanaan helposti työpaikkoja, koska suuret ikäluokat lähtevät eläkkeelle juuri kun me saavumme työmarkkinoille. Eipä ihan siltä näytä. Huonoon saumaan valmistuimme...!

  Couragea haastatteluihin, toivottavasti tärppää!

  Minä kannattaisin Älä osta mitään -päivää ihan ammatilliselta kannalta: jos kaikki osallistuisivat, ei minunkaan tarvitsisi paiskia seitsemää tuntia töitä Stockan tiskin takana. ;)

  VastaaPoista
 5. Maurelita,
  En kai sitten ostakaan bensaa vielä tänään kun lähdetään vasta huomenna. Hätävaraostos :D

  Manana,
  kiits.

  Idhren,
  pitää vaan olla sitkä ja mennä vasta huomenna... ;)

  Fifi,
  Tosiaan, olisi helpotusta kaupoissa työskenteville.
  Tai sit rupeat ranskalaisittain lakkoon?

  VastaaPoista
 6. Stazzy, ei voi mennä vasta huomenna kun ruoka loppui jääkaapista eilen ;D

  VastaaPoista
 7. PIPARISUKLAATA ?????????? MISSÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ ???!! Tahtoo......... =P

  VastaaPoista
 8. taa kypsy suomeen 90-luvun alussa kun kesatyopaikkaa ei saanut kirveellakaan. ja sama meno jatkui 90-luvun puolivalissa.
  ma lahdin ranskaan silla tiesin etta taalta saa helpommin toita ja parempia sopimuksia (=vakituinen paikka, ei patkatoita, hyvat sosiaaliedut = laakarikaynnit ja laakkeet ei mee omasta pussista, jne jne)Ma olin 23 v kun lahdin pois suomesta, paivaakaan en ollut siella ollut toissa joten aika tynkacv:lla piti aloittaa. Nyt olen ollut kymmenisin vuotta vakituisissa tyopaikoissa ja aina kun olen halunnut edeta parempaan, se on onnistunut muitta mutkitta.
  Luulis muuten etta sun alalla toita loytyy oli lama taikka mika ?

  VastaaPoista
 9. luulis, mutta tietty nyt tää vuoden loppu hidastaa kanssa rekrytointia.

  VastaaPoista