keskiviikkona, marraskuuta 12, 2008

Musiikkiallerginen silittäjä

Höhöttelin tässä päivänä eräänä Gingerin ja Fifin oudoille tavoille, ja kun kerran molemmilta suunnilta tuli haaste, niin pakko kai sitä on laittaa itsensä alttiiksi muiden höhötykselle.

"Paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä."

Mulla ei itseasiassa ole mitään omituisia Tapoja, tai siis, tuo muottiblogi on ainoa. Se ei suinkaan johdu siitä, että olisin jokseenkin täydellinen (tai ainakaan en tunnusta moista täydellisyyttä ääneen), vaan lähinnä siitä, että minun tapani ovat normaaleja. On aivan tavanomaista esim. puhua kolmelle pienelle eläimelle. Ne muiden tavat, jotka eroavat minun tavoistani ovat outoja. Eikös joo?

Joka tapauksessa, voitaisiin olettaa, että keskimääräinen ihmismassa tulkitsisi osan tavoistani ja ajattelukaavoistani (pienellä alkukirjaimella) peruskäyttäytymisestä eroavaksi, joten koetan rasittaa hieman harmaita aivosolujani, ja löytää viisi omituisuuttani.

1) Silitän vuodevaatteet.
Luulin aikuisikään saakka, että vuodevaatteiden (alias (pussi)lakanoiden) silittäminen on ihan normaalia. Mankelointi kuuluu jonnekin esihistorialliseen aikaan, ja sänkyyn ei yksinkertaisesti voi laittaa ruttuisia lakanoita. Väliäkö sillä on, että ne rypistyvät kuitenkin? "Rypistyy-kuitenkin" –logiikalla kaikkien vaatteiden silittäminen olisi turhaa.


2) Olen musiikkiallerginen
Tai noh, en ihan suorastaan allerginen, kyllä minäkin joskus vahingossa kuuntelen jotain niistä osapuilleen neljästä omistamasti CD:stä. Ylenmääräinen merkityksetön taustameteli vain ärsyttää.

Tällä outoudella on sivuvaikutuksia:
- Olen uutisradioaddikti. Jos kerran ei kuuntele musiikkia, jotainhan sitä on kuunneltava. Minulla on siis herätyskelloradiossa asemana France Info ja työmatkalla (jonka siis autoilen tällä hetkellä, en tokikaan omalla autolla) surffaan edellämainitun ja Europe 1:n välillä. Illalla sitten L. saa haluamattaankin lyhennemän päivän pääuutisista. "Kuulin radiosta että…"
- En omista vieläkään mp3-soitinta. Olen todennäköisesti ikäluokkani ainoa sellainen ihminen läntisessä Euroopassa. Osapuilleen kolme vuotta olen yrittänyt ostaa moisen, mutta jotenkin se aina unohtuu.


3) Nukun korvatulppien kanssa.
Emmää nyt tiedä onko tää niin kovin outo tapa, mutta joka tapauksessa ainoita keinoja kyetä nukkumaan. Vanhempani voivat todistaa, että jo kakarana nousin sängystä suunnilleen joka ilta kinuamaan jotta “laittakaa telkkaria pienemmälle”.

Uneni yleisestä keveydestä kertoo jotain se, että korvatulppienkin kanssa herään kelloradioon, ja ennätän sen sulkea, ennen kuin L. on edes ehtinyt tajuta jotakin ääntä huoneessa olevan.

Ja niitä korvatulppia on sitten suunnilleen jokaisen laukun taskussa, ihan vain varmuuden välttämiseksi… Korvatulppien lisäksi mukana on usein villasukat ja purukumia. Kaikkea selviytymisen kannalta oleellista siis.


4) Inhoan suunnilleen kaikkia tuoksuja, en siis omista yhtä ainutta hajuvesipulloa. En myöskään käytä koruja, jos sitä yhtä helminauhaa ja toista rannerengasta ei lasketa.

Olen siis ihan epäkäyttäytyvä ja kummallinen naisihminen, mutta jotenkin korut ja hajuvedet nyt vain kuuluvat maailman turhimpien asioiden joukkoon. Tuoksut sitäpaitsi aiheuttavat päänsärkyä, joten vältteleminen ei ole vaikeaa…

…paitsi silloin kun työpaikan vessassa joku päättää sonnustautua hajupilveensä, ja silloin ei jälkeenpäin saapuva yski suinkaan kakanhajua, vaan silmiä ja kurkkua pistelevää synteettistä parfyymia.


5) Olen lähes vainoharhainen vessanpöntönkansien kanssa.
Niiden on oltava kiinni tai ei tule kesää! Yksi karmeimmista asioista maailmassa on avonainen vessanpöntönkansi. Sen karmeus ylittää esim. hissit, hämähäkit ja tiskisienet. Mustat kissat sen sijaan ovat vallan söpöjä.


Laitan vahingon kiertoon. Sannalle, Ssu:lle, Jennille, Itkupillille ja Arkitehdille.


[ Kuvat : Dotted, tällä lisenssillä ja Sapphiren, tällä lisenssillä]

12 kommenttia:

 1. Älä mp3:sta (silloin olet melkein esihistoriallisempi kuin ilman) vaan iPod.

  Vessan kannesta olen samaa mieltä. Yksi universumin suurimmista ihmeistä on kannet auki jättävät naiset. Miehiltä sen vielä jotenkin tajuan, kun ne nyt vaan on.

  L

  VastaaPoista
 2. Montako kertaa olen istunut yöllä (yleensä kylässä) kiinni olevalle pöntön kannelle... Kuulkaas, se jos jokin on KARMIVAA. Enkä ees keksi sellaista summaa jolla minut sais silittämään etes pöytäliinan saatikka lakanoita :D Onneksi meitä on joka junaan!

  VastaaPoista
 3. Minä taas rakastan sekä tuoksuja että musiikkia, mutta olen suurimman osan ajasta yliherkkä molemmille. Eli ei hajuvesiä eikä taustameteliä minullekaan.

  VastaaPoista
 4. Mullakaan ei ole iPodia tms. (tosin puhelimeeni mahtuu muutama mp3, ja sen mukana tuli sellaiset minikuulokkeetkin, mutta en kayta..)

  "Kuuntelen" yleensa musiikkia lahinna omasta muististani - joskus myos tietsikalta.

  VastaaPoista
 5. Eipä ole lapsi kauas puusta pudonnut.
  terveisin Äetvanha

  VastaaPoista
 6. Sain haasteen tehtyä. Meillä on yksi omituisuus yhteinen. ;)

  Postasin sen kuitenkin mun toiselle blogille:
  http://itkupillinkyynelkaasua.blogspot.com/2008/11/siivouskohtauksia-ja-krhtneit-lumithti.html

  VastaaPoista
 7. ""Rypistyy-kuitenkin" –logiikalla kaikkien vaatteiden silittäminen olisi turhaa."

  Niimpa, siksi meilla ei olekaan silitysrautaa ollenkaan :D

  Miksi on kamalaa jos jattaa ponton kannen auki? En ole koskaan ymmartanyt niita jotka vauhkoavat etta miehet ovat sikoja kun jattavat sen sisarenkaan ylos. Puolethan vessankayttajista on miehia, joten mielestani on jokaisen homma laskea/nostaa kansi ennen omaa asiointia. Koska ei voi ennakoida kuka siella kay seuraavaksi on se paras jattaa ihan niinkuin se jaa. Vai onko kyse ihan vaan esteettisista syista?

  Paitsi meilla kansi _on suljettava_ koska me ei vedeta vessaa joka pikkupisun jalkeen, ja muuten kissat kay juomassa sielta, yyyyyyh.

  VastaaPoista
 8. L: Enpä taida hankkia 150 euron laitetta sitä varten, että saisin kuunnella musiikkia junassa kerran kuussa.

  Manana: Tuota... voihan sitä sytyttää valot ensin? :D

  Stello; en sit olekaan ainoa!

  Saria:
  Siinä on lähinnä esteettiset syyt, mut sitten kans hygieeniset. Kun vessan vetää kansi auki, bakteerit leviävät aerosolin muodossa suunnilleen kolmen metrin alueelle...

  VastaaPoista
 9. Ilmoitusluonteisesti että olen jo ottanut meemin harkintaan :)

  VastaaPoista
 10. Meillä on näköjään paljonkin yhteistä... Mä en nimittäin halua kuunnella musiikkia, jos mun pitää tehdä jotakin. Voin mennä konserttiin, mutta silloin vain ja ainoastaan keskityn siihen. "Taustamusiikki" tekee mut hulluksi! Ja telkkari pitää olla mahd pienellä silloin kun minä olen menossa nukkumaan... Tämä on kyllä ongelma, kun perheessä kaikki muut ovat "normaaleja" eivätkö oikein ymmärrä herkkyyttäni äänille. Joitain taustaääniä saatan sietää esim. pilipalijazzia ihan pienellä volyymillä mutta enpä juuri muuta..
  Ja hajuvesiä ei tule käytettyä, kun niiden tuoksut ovat niin voimakkaita ja alkavat melkein ahdistaa:) Tykkään kaikista puhtaista tuoksuista kuten vastapestyistä lakanoista ja pienten vauvojen tuoksusta, mutta useimmat parfyymit ovat nounou. Ja korut...huokaus... yleensä vain juhlissa...:) -mrs morbidi

  VastaaPoista
 11. Noista korvatulpista... Oletkos joutunu kovinkin valkkaamaan eri tulppien välillä, että on löytynyt ne mitä voi käyttää nukkuessa?

  Itse ainakin joskus huomasin, että kaikki ei sovellu nukkumiseen tai sit mulla on vaan herkät korvat. Vaikka herkkä uninen olenkin niin en kuitenkaan nuku tulppien kanssa, paitsi festareilla jne mökäpesissä. Töissä nyt melkein mikä tahansa tulppa, joka vaimentaa melua menee...paitsi tämä malli jota käytettäessä lähtee sekä vaikku että korvakarvat! Inhaa.

  VastaaPoista
 12. Arkitehti,
  kah, mainiota :D

  Mrs Morbidi,
  Suosittelen korvatulppia kanssa :D

  Päivänsäde,
  Muutamia tuli kokeiltua, mutta nyt sit on suunnilleen löytynyt mitÄ käytän. Korvatulpissakin jotkin on liian isoja ja tekee kipeää, toiset ei vaimenna tarpeeksi.

  VastaaPoista