torstaina, toukokuuta 22, 2008

Kolttuja ja veroja

Vaikeaa on tämä veroilmoituksen teko.
Vaativin osa oli löytää netistä sopiva kaavake ja osoite johon ilmoitus pitää lähettää.
Sen sijaan lappusten täytössä ja tulostamisessa meni ainakin 10 minuuttia. Mutta minä deklaroinkin ainoastaan ne hurjat 2213 euroa jotka viime kesänä verotettavaa nettosin. Ja saan jopa kuusi (!) euroa hyvityksiä, kun menin lahjoittamaan kympin yleishyödylliseen hyväintekeväisyyteen.

Sen lisäksi selitin sujuvasti, että kämppis maksaa asumisveron, multa sitä on turha erikseen vaatia (totta). Ruksin myös kohdan "asumuksessani ei ole televisiota" (valhetta). Mutta tuosta laitteesta näkyy kaksi kanavaa, en aio maksaa lupamaksuja.

Mahtaa verokarhu paljonkin hyötyä minusta.

Miksi sitten edes vaivauduin tekemään ilmoituksen? Ihan siitä hyvästä, että toisinaan on mukava olla mustaa valkoisella verotus (tai verottamattomuus) -tiedoistaan.

Sitten lyhyempää, eli Ebayattuja tunikamekkoja.
Yritin etsiä kolttua ensi kesän hääjuhliin, johon varmaan pitäisi ihan pukeutua ja laittautua. Löysin kaksi ehdokasta, joten en sitten osannut päättää kumpi olisi kivempi, eli olin nainen ja otin molemmat. Nyt pitäisi vain sitten onnistua tekemään päätös.

Oikeanpuoleinen on ovelampi, mutta minulle nykylihoissa ehkä hieman liian makkarankuori, ainakin kuvan perusteella. Eli vähän sopimaton juhla-asuksi. Menee paremmin ihan perustunikana. Naah, onhan minulla elokuuhun aikaa päättää ja vaihtaa mieltä säännöllisesti. Pysyypähän puhtaampana.

(Sissus miten likainen peili tässä huoneessa.)

11 kommenttia:

 1. Kyllä oikeanpuoleinen on parempi,
  kun otetaan huomioon persoonasi
  perusväritys.

  VastaaPoista
 2. Joo, veroaviisia aina tarvitaan, ainakin köyhyytensä todistamiseen.

  VastaaPoista
 3. Iskä,
  väriasia on toki tokka, muta ei tuo vasemmanpuoleinenkaan ihan kuvan sävyinen ole.

  Sari,
  Sehän siinä onkin. Ei kukaan yleensä ole kiinnostunut jos tienaan tarpeeksi, mutta annas olla jos jotain toimeentulotukea tarvitsisi. Silloin pitää olla kaikki mahdolliset verotiedot.

  VastaaPoista
 4. Kannatamme luonnollisesti sinistä. :)

  VastaaPoista
 5. Otin oikeudekseni vastata kaikkien paitsi ensin ehtineen kerettiläisen puolesta, joten kyllä vain. :D Näin toimii demokratia!

  VastaaPoista
 6. Tuo turkoosin sinisen vasemmanpuoleinen. :) Käy nätisti hiustenväriisi (mitä nyt päättelin tuosta, mikä hippusen verran pilkottaa :) Muutenkin tosi nätin mallinen (nätinmallinen?)

  VastaaPoista
 7. EB,

  Jaa-a, turkoosi yhdistettynä tähän maantienpunaiseen :D
  Pitäisiköhän vaihtaa hiustenväriä. Mut malli on kyllä kiva

  VastaaPoista
 8. No justiinsa siksi! Punainen ja turkoosi korostavat kauniisti toisiaan! :))) Ainakin mun mielestä... :)

  Mietin tässä kuumeisesti, mitä laittaisin päälle illan treffeille (sort of) eli samojen elämää suurempien ongelmien parissa painitaan. ;)

  VastaaPoista
 9. Mut hei, mulla sentään on aikaa elokuuhun saakka! :D

  VastaaPoista
 10. Aivan. :D Onneksi suoridu(i)n hyvin stressin ja aikapaineen alla. ;)

  VastaaPoista