perjantaina, toukokuuta 02, 2008

Eläimeni elämät, osa 2

(Osa 1 löytyy tämän linkin takaa)

Hitchcockin linnut olivat muistaakseni lokkeja.
Pelottavia otuksia.

Tässä kaupungissa pelottavat siivekkäät eivät ole lokkeja kun ei juuri kalaakaan näy, mutta niitä kesyjä joutsenia. Ja niitä on paljon, kanaalissa uiskentelee vähän väliä muutama.
Eipä siinä, joutsen on oikein ylväs elukka, ja komia katseltava kun pysyy vedessä.
Mutta siinä vaiheessa kun keskelle pyörätietä jämähtää muutama kymmenen kiloa rumaa ankanpoikaa niin, ettei ohi tai ympäri pääse yli metrin päästä, niin vähän epäilyttää. Nokkaiseekohan se vai onko kiltisti..? Tähän saakka olen päässyt haavereitta ohi.

Tyyniä ovat, otukset.

Mutta eivät niin tyyniä kuin sorsakaverinsa. Niitäkin aina välillä nukkuu kanaalin laidalla pariskunta. Oikeasti niin vallan kesyjä, että voisi käyttää jalkapallona. Toivottavasti kukaan ei keksi... vaikka ainahan (ihmis)joukkoon joku idiootti mahtuu.
Mistä tulikin mieleeni, että tänään näin muutaman pikkupojan heittelemässä kiviä kanaaliin sorsaparin tuntumaan. Meinasin ärähtää, kunnes tajusin, etteivät hyö lintuja pommittaneet, vaan kanaalin keskellä kelluvaa jalkapalloa, jota kivillä yritettiin saada liikkumaan toiselle laidalle... Siinäpä illan urakka.


Kulmakunnan lintu numero yksi on se, jota myydään pehmoversiona Katedraalin juurella turistiputiikeissa, ja joka sitkeän legendan mukaan tuo vauvat ihmisille. Niin että haikara. La cigogne. Tämän kaupungin haikarat ovat vieläpä sitä valkoista versiota.

Niitä löytyy ihan ihmettelemiseen saakka tuosta Orangerien puiston eläintarhasta "lisääntymis- ja talvehtimiskeskuksesta". Sieltä kuvakin. Urheampi bongari löytänee silti pitkänokkia aivan luonnostakin, aina välillä niitä ihan ikkunasta näkee lennähtelemässä taivahalla. Yhtään vauvaa en ole vielä nähnyt kannettavan.

Täällä Elsassissa sanovat, että jos haikara lentää matalalentoa nuoren naisen yli, nainen on vuoden sisällä raskautunut. Mahtavat olla lisääntyvää sorttia, elsassilaiset.


Näiden eläinten lisäksi minulla olisi ollut oiva mahdollisuus valokuvata erinäinen määrä turisteja. Mutta enpä sitten kehdannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti