sunnuntaina, toukokuuta 18, 2008

Naisia pukeissa

Ranskassa on kolme naista, joiden pukeutuminen on puhuttanut hieman tavallista enemmän viime aikoina.
Ei niinkään siksi, että he pukeutuisivat maatakaatavan erikoisesti, vaikka yksi on Voguen palstoille päässytkin. Vaan ennemminkin sen takia, että he ovat -haluten tai haluamattaan- sotkeutuneet politiikkaan. Ja kaikkihan tietävät, ettei poliitikko voi pukeutua hyvin. Minkälainen maa sitä nyt herranjesta päästäisi jonkun missin ministeriksi??

Sarkozy teki taktisen vedon ministerivalinnoissan, ja nimitti rinnalleen kaksi etnistaustaista naista. Huomioikaa molemmat sanat: "etnistaustaista", eli juuriltaan jotain-muuta-kuin-ranskalaisia, ja "naista", ei siis miehiä.

Aloitetaan vaikkapa ulko- ja ihmisoikeusasiain ministeristä Rama Yade:sta. Naisen koko nimi on Ramatoulaye Yade-Zimet, joten lyhennys noin ääntämisen kannalta on saattanut olla ihan fiksu ratkaisu. Ilmeisesti hän kykenee yksin peittoamaan Hillary Clintonin ja Barak Obaman... Hillary kun on vain nainen ja Barak on vain musta. Senegalilaissyntyinen Rama yhdistää molemmat ominaisuudet.

Tyyliä on luonnehdittu nuorekkaaksi ja jopa uskaliaaksi. Hmmh. Emmää ny tiedä onko tuo sininen mekko niiiin uskalias...
Rachida Dati taas kuuluu siihen aiemmissa kirjoituksissani sivuttuun joukkoon ihmisiä, jotka ovat maahanmuuttajataustastaan huolimalla ranskassa syntyneitä. Nykyinen titteli oikeusministeri. Ilmeisesti ensimmäinen maghrebilaistaustainen ministeri tässä maassa.

Minähän en tiedä oikeusministerin poliittisista saavutuksista mitään.
Sen tiedän kuitenkin, että madame pystyy 14 000 euron kuukausituloilla pukeutumaan 15 000 euron Diorin mekkoon. Dior tarjoaa. "Mme Dati bénéficie d’un vestiaire permanent."
Joskus on melkein parempi olla mukana politiikassa kuin elokuvissa.
Näyttelijäntaitoja tosin tarvitaan ihan yhtä paljon.
(ylempi kuvista se viidentoistatonnin mekko...)
Viimeiseksi se vähiten poliittinen nainen joka meinasi aiheuttaa poliittisen skandaalin.
Eipä vaan olekaan joka maalla Ensimmäistä Ladya, joka olisi jakanut saman sängyn (ja varman vähän sylkeäkin) esim. Mick Jaggerin kanssa!

Emmää nyt oikein tiedä onko Carla Bruni enemmän malli vai laulaja, mutta ei kai sillä edes ole niin väliä, kun vaan osaa pukeutua Englannin kuningattaren tapaamista varten 60-lukuhenkisiin hepeneisiin, ja siitä hyvästä pääsee jopa Voguen Viikon Parhaiten Pukeutuneitten listalle...Hmph, pitää kai jo ruveta tulevan uran kannalta miettimään, että minkä couturierin haluaisin sponssaavan itseäni...

3 kommenttia:

 1. Oiva aihe ja hyvin kattavasti käsitelty ! Jokin aika sitten kulki huhuja joiden mukaan Rachida ei olisi palauttanut jokun haute couture -talon sille lainaamia (omaisuuksien arvoisia) pukuja...

  Mutta olkoon Carlan musiikki miten lälläriä tahansa, pukeutua se osaa ! Ranskan Jackye Kennedy ? Oli miten tahansa, joissain kuvissa kuten alempi vasen kuva yhdennäköisyys entisen kanssa (Cécilia) on typerryttävä.

  VastaaPoista
 2. Jooh, meinasin tuotakin kommentoida, siis tuota "lainassa vai ei" -asiaa, mutta mulle ei tosiaan noin viiden minuutin kooklauksella selvinnyt, olivatko vaatteet oikeasti lainassa vai annettuja.
  Niin tai näin, jonkun mielestä mennään mettään kuitenkin.

  Monsieur S. ilmeisesti tykkää itseään 10 senttiä pidemmistä bruneteista. ;)

  VastaaPoista
 3. En tiedä mikä tuossa Carla Brunissa on, mutta jos olisin ohjaaja, niin valitsisin hänet filmiini esittämään paholaista.

  VastaaPoista