maanantaina, toukokuuta 26, 2008

Lampaiden rapsutusta ja vaarallisia eläimiä

Höh, olisi taas ihan liikaa ideoita ja asioita joista voisi kirjoittaa. Pitää kai vain tallettaa pieneen mieleen ja tonkia sieltä esille kunhan aika koettaa inspiraatiopuutteen. (Sanajärjestykseni varsin erikoinen on.)

Mutta tärkeimmät ensin. Tai siis, siirryn kuvablogeilemaan.

Oltiin L:n kanssa eilissäpäivänä Sainte-Croix'n eläinpuistossa. Kyseessä ei siis ole varsinainen eläintarha, vaan suuri metsän keskellä sijaitseva puisto, jossa elää lähinnä tämän leveysasteen eläimiä puolivapaudessa. Ja, mikä tärkeintä, siellä oli myös lampaita. Paljon lampaita. Silitettäviä lampaita.


Utelias karitsa löysi tiensä tuntemattoman bloggarin rapsutettavaksi. Huomatkaa myös kainalosta kurkistava Hemminki.Noh, oli siellä vuohiakin. Etenkin pieniä silkkisiä vuohia, jotka yrittivät syödä kaiken eteen osuvan.


Puiston eläväisimmät eläimet olivat sellaisia alle metrin mittaisia, juoksivat ympäriinsä ja pitivät kovaa meteliä. Jotkut saattaisivat nimittää ihmislapsiksi. Onneksi météo oli ollut meidän puolellamme ja luvannut sadetta, joten suuret lapsiperhemassat olivat jääneet kotiin. Kuvista voi todeta kuinka paljon lopulta satoi: ainakin seitsemän pisaraa.Niin, oli siellä siis muitakin eläimiä kuin lampaita ja vuohia. Biisoneita, susia, poroja, ja ilmiselvästi äärimmäisen vaarallisia oravia ja kaloja:Niin noh. Vapaaksi päässyt orava voi olla hengelle yhtä suuri uhka kuin esim. susi... ja eipä lammikossa kannata paljoa jalkojaan uitella, ajatelkaa jos särki puraisee!

7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Jos mä asun joskus tilanteeseen soveliaassa paikassa, tahtoisin aaseja (tai islanninhevosia) ja sikoja.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania lampaita! Todella suloisia. :)

  VastaaPoista
 3. Mä olen jo vakaasti päättänyt ottaa kaksi-kolme lammasta. Siitä ei edes neuvotella.

  Mut jos nyt kuitenkin ensin yksi pupu...

  VastaaPoista
 4. Ootko huomannut tämän:
  http://micracuts.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Loora,
  joo, mä joskus silloin ihan tuon "alkuaikoina" katsoin uteliaisuudesta. Oli niin teennäistä tekstiä, ettei kiinnostaisi vaikka olisinkin vähemmän ekstremisti mielipiteiltäni :D

  VastaaPoista
 6. Lutuisia lampaita! ja pilkistikö tuolla myös oma suosikkini, bébé biche eli bambi? Tuonne haluan ehdottomasti sitten kun joskus tulen uudelleen Alsaceen!

  VastaaPoista
 7. Joo-o, siellä oli bambejakin. Mutta pienin ja ehdottomasti le plus mignon oli pikku-poro. siinä alemmassa kuvassa oikealla. Lässytettävän lutuinen.

  Ste-Croix on muuten Lorrainen puolella, n. 30 kilsaa Sarrebourgista.

  VastaaPoista