tiistaina, huhtikuuta 01, 2008

Ikävää tosi-teeveetä

Hmpf. Minä jotenkin toivoin, että Suomessa olisivat tarpeeksi fiksuja pitääkseen tekstiviestit rajojen sisällä, mutta toisin näköjään kävi. DNA otsikoi tänään, jotta Finlande: des SMS sexuels font tomber le chef de la diplomatie.
Voisin kommentoida, mutta taidan jättää väliin. Minun kommenttini ei tuone asiaan mitään uutta.

Sen sijaan "esittelen" teille naisen, joka on ollut otsikoissa viime vuosina useastikin, viimeksi tänään, huomattavasti kanervia vakavammin:
Ingrid Betancourt

Niin että kuka? Ranskassa asuvista kukaan ei ole voinut missata nimeä, mutta ulkomailla Ingrid taitaa olla kohtuullisen tuntematon. Kyseessä on ranskalais-kolumbialainen poliitikko, joka on Kolumbian viidakoissa farc-sissien vankina jo kuudetta vuotta. Betancourt on vain yksi farcien 32 kidnapatusta, mutta lienee myös samaan aikaan se, jolla on eniten poliittista merkitystä. Farcit vaativat Kolumbian hallitusta vapauttamaan vangittuna olevat 500 kapinallista, jotta he itse päästäisivät omat vankinsa ihmisten ilmoille.

Viimeisimmät varmat tiedot Betancourtin elossaolosta sijoittuvat viime marraskulle, jolloin video esitteli luurangoksi laihtuneen ja sairaan oloisen Ingridin. Kahden viimeisen päivän uutisotsikot ovat maalannett vielä mustempia kuvia, joiden mukaan Ingrid kieltäytyisi syömästä ja hoidattamasta itseään (puhutaan B-hepatiitista ja malariasta...) Muutama päivä sitten Ranska jopa lähetti sairaanhoitolentokoneen valmiiksi Ranskan Guyanaan, siltä varalta, että FARC suostuisi vapauttamaan vankinsa.

Kuuden vuoden odotuksen ja lukemattomien kampanjoiden jälkeen paitsi omaiset ja poliitikot, myös kaikki ranskalaiset tuntuvat elävän tunti tunnilta kestävässä jännityksessä, kuin tosi-tv:tä katsellen. Mitä tänään tapahtuu? Kuka kuolee... tai vapautuu seuraavaksi? Mitä Kolumbian hallitus on oikeasti halukas tekemään asian eteen? Onko FARCeilla varaa päästää poliittisesti arvokkain vankinsa kuolemaan?

Ei voi kuin ihmetellä ihmisen hulluutta.


envoyé par agirpouringrid

(Videon sisältö: 2002, yhdeksän päivää ennen kidnappausta. 2007, kuusi vuotta kidnappauksen jälkeen.)

YLE:n (vallan positiivishenkinen) uutinen tarinan viimeisimmistä käänteistä.

2 kommenttia:

  1. Jokaisessa maassa tuntuu olevan omat poliittiset päiväongelmansa. Suomessa se on juuri nyt Ilkka Kanervan tekstiviestit. Jyrki Kataisella kuitenkin riitti ryhti, hän erotti Iken ja nosti uudeksi ulkoministeriksi Alexander Stubbin.

    Joka tapauksessa ulkoministerin tekstarihommat menivät niin kirkkaasti tyylittömän puuhastelun puolelle, että ero oli enemmän kuin paikallaan. Vaikka hän ei tehnytkään mitään laitonta, sitäkin enemmän mautonta. Ja mauttomuus istuu varsin kehnosti ulkoministerin statukseen.

    VastaaPoista
  2. suuret on ongelmat suomalaisilla.
    Ja eniten Kanervassa huolestuttaa uskomattoman huono naismaku... ;)

    VastaaPoista