torstaina, huhtikuuta 10, 2008

Synttäreitä ja autoihmettelyä

Ne vous déplaise
En dansant la Javanaise
Nous nous aimions
Le temps d'une chanson

(Serge Gainsbourg)

Niin, lupasin aiemmin, että kerron hieman Sannan synttäreistä, kunhan saan kuvamateriaalia. Nyt kun olen palannut takaisin oman nojatuolin ääreen ja löytänyt kameran kaapelin, tehtäköön tiivistelmä.

Juhlat olivat suuret.
Meitä oli ainakin kuusi. Pöydän ympärillä Veljekset Schmitt ja kolme suomalais-ugrilaista nuorta naista.
Viiniä, naisia ja uhkapelejä.

Ilta näytti suunnilleen tältä:

Ja kuulosti erittäinkin huonosti lauletulta karaokelta. Jakaisin videopätkän kanssanne, mutta ehkä on parempi, ettei Blogger halua minun lataavan sitä tänne. Traumautuisitte. Kyseinen pätkä ei olisi sopinut millään muotoa musiikillisesti lahjakkaiden tai lasten katsottavaksi.

----

Totesin tänään muuten huvittuneena, että tiettyihin asioihin tottuu todella pian.
Yllätin itseni paikallisen luomusupermarketin (sen joka mainostaa olevansa Euroopan isoin) viinihyllyn edestä miettimästä, raaskisinko maksaa 4,88 euroa litrasta roséviiniä. Vai ottaisinko jotain halvempaa. Toisaalta se on luomua.
On tämäkin, Suomessa en olisi edes harkinnut.

Olisin halunnut testata kaupungin toisenkin luomusupermarketin, mutta se sijaitsee äärimmäisen loogisesti zone commerciale:lla esikaupunkialueella: paikalle on miltei mahdoton päästä mitenkään muuten kuin yksityisautoilemalla. Kestävää kehitystä ja niin edespäin.
Minähän kuulun niihin kakkosluokan ihmisiin, joilla ei autoa ole. Ja sitä sitten ihmetellään jokaisessa työhaastattelussa:
"EI AUTOA?!? Niin että mitenkä meinasitte töihin tulla?"
"Odottakaas... polkupyörällä menee reilu viisitoista minuuttia ja jos sataa, kahdenkymmenen metrin päästä kotioveltani lähtee bussi joka pysähtyy teidän puljunne oven edessä. Töihin tuleminen ilman autoa saattaa tosiaan tuottaa ylitsepääsemättömiä ongelmia..."


Ja tämä kaikki kaupungissa joka kutsuu itseään Ranskan pyöräilypääkaupungiksi. Oikeastaan syystäkin, täällä pääsee todella hyvin kaksirenkaisella perunamoottorilla joka paikkaan... Ihmisten asenteita vain on vaikea muuttaa.

----

Maurelitan blogista löytyi kysely ulkosuomalaisille työnteosta EU-alueella. Käykäähän täyttämässä, pääsette urhean väitöskirjantekijän avustajaksi. Kysely löytyy osoitteesta: http://www.ulapland.fi/EUtyo

Muokkaus: typerästi ilmaistu tuo ylläoleva. Linkin siis löysin Maurelitan blogista, kysely on väitöskirjaa tekevän Saara Koikkalaisen.

3 kommenttia:

 1. Janis Joplinia avec Barbie-kortit. Vaikuttaa sitla etta ilta oli todellakin hilarious!

  VastaaPoista
 2. Meinasin reväyttää leikkaushaavan, viinaa, naisia, uhkapelejä kohdassa :D Olihan se joo, kiitos vaan!

  VastaaPoista
 3. Eve,
  Olihan se mukava.. tosin minä vÄsyin jo siinä pokerin kohdalla :D

  Sanna,
  Varovasti niiden leikkushaavojsi kanssa. Nauraminen (ja siis komediat) kiellettyjä!

  VastaaPoista