sunnuntaina, huhtikuuta 20, 2008

Pakoilua ja mainostusta

Mitä tänä viikonloppuna tein?
Pakoilin kokeisiinlukua, pakoilin kokeisiinlukua ja pakoilin kokeisiinlukua.

Olen siis
siivonnut,
nukkunut,
silittänyt,
tehnyt uunikalaa,
nukkunut,
kuvannut blogiin rätei lumpui ja lureksii...
nukkunut,
surffannut netissä,
katsellut ranskalaista pollarisarjaa ja englantilaista huumoria...

Ja jopa vähän opiskellut. Tänään.
Nyt pitäisi vielä keksiä mitä teen tälle:


Kyseessä on siis talomme kierrätysroskiksesta muutama päivä sitten pelastettu kasa lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja sarjakuvia. Itselleni talletin muutaman espanjankielisen Astérixin, Alexandre Dumas'ta ja ranskankielista Dostojevskia.
Edit: Jos joku siis haluaa esim. J'aime lire -sarjaa, Mikki Hiiren seikkailuja, luontokirjoja tahi hiirisatuja ranskaksi, kättä ylös. Tulee postikulujen hinnalla... On tuolla yksi Topolinokin näemmä.

Siinä sivussa olen ihmetellyt, kuinka hyvän mainosvaltin muutamat muotiin, tyyliin tai ihan-mihin-vain liittyvät yritykset ovat keksineet.
Järjestetään brunssi tahi illallinen, ja kutsutaan paikalle muutama muotibloggari. Lähes ilmaista mainosta: illallinen takaa selkeästi suuremman näkyvyyden (nuorison parissa) kuin mainoskampanja johon uppoaisi kaksikymmenkertaisesti rahaa. Viimeisimmäksi koukkunsa kalaveteen iski Nissan. Ja nyt sitten japsiautoista kirjoitetaan esim. *blogissa* , *blogissa*, *blogissa* tai *blogissa*. Ja minun blogissani. Lukijoita yhteensä tuhansia per päivä.

Tajuavatkohan nuo edes tekevänsä ilmaista mainosta autofirmalle, vai onko shampanjan ja Micran houkutus tarpeeksi suuri... ja niin ollen mainosta voi vähän tehdäkin.
Vai olenko se vain minä joka olen kateellinen, koska merkityksetöntä ulkosuomalaisbloggaria ei koskaan kutsuta mihinkään?

Uskomatonta silti, miten suuryritysten markkinointiosastot haistavat heti sen kenellä on vaikutusvaltaa...

5 kommenttia:

 1. Samanlainen viikonloppu. Sitäpaitsi mulla on kolmatta päivää krapula. Ihan oikeasti. Tai sitten se on vaan unenpuutetta, pääkipua ja flunssaa. Rasitavaa kuiteskin.

  Mä olen myös lukenut lukemattomia blogimerkintöjä tuosta brunssista. Todellakin, voisivat pitää samanlaisen ulkosuomalaisille. Sitten se olis kuitenkin jossain Lontoossa:) Blaah.

  VastaaPoista
 2. eh, mulla ei onneksi edes ensimmäistä päivää krapulaa. Palasin lauantainvastaisena yönä jo puolenyön jälkeen. :D Ihan normaali laiskuus vain vaivaa.

  Pariisi ois hyvä ulkosuomibrunssin kohde :D Keskellä Eurooppaa (tai ainaki melkein) ja kaikista olennaisimmista maista pääsee junalla...

  VastaaPoista
 3. Mää tuun sitte kanssa sinne kun mää oon niin mitätön täällä Suamessa ettei mua koskaan kutsuta mihkään :D

  VastaaPoista
 4. hahah onko minulla muka vaikutusvaltaa :D:D:D not! Ja markkinointia 4 vuotta lukeneena tiedostan varsin hyvin miten koneisto pyörii :) Luulen että mahdollinen ns. "halpaan meneminen" on varmaan enemmän noiden nuorien tyttöjen kompastuskivi, jos heidänkään. Todella fiksuja puhui tapahtumassa nuoretkin bloggarit, oli todella epäileväinen suhtautuminen kaikenmaailman sivustojen ostamiseen jne. Paneelikeskustelussa tämä oli nimenomaan eniten kritiikkiä aiheuttanut aihe.

  ai niin ja isäni kun on nissanin leivissä, mainostan ilomielin ko firmaa :P ja saman tekisin kaverin siskon käsitöille tai ystävien bändille/blogille jne.

  Tää on mahtava aihe kun aiheuttaa niin paljon keskustelua ja mielipiteitä!

  VastaaPoista
 5. Kyllä kenellä tahansa, jonka blogilla on satoja lukioita päivittäin on tiettyä vaikutusvaltaa. Ainakin mainosarvoa. Sinunkin päälläsi olevat vaatteet kiinnostavat ja merkit viehättävät.

  Enpä minä tarkoitakaan, että _pitäisi_ kieltäytyä mistään blogitapahtumista.. kyllä minutkin varmaan Pariisiin saisi, jos maksaisi matkat ja lupaisi "blogisiskoja" samalle brunssille.

  Siitä huolimatta minulla olisi varmasti hieman hyväksikäytetty olo, jos minun ns. oletettaisiin mainitsevan brunssin järjestäjän nimi ja merkki blogissani.

  VastaaPoista