keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

Ja minä kun luulin olevani "liikkuva"...

Etsin töitä.

Kaiken muun olennaisen ohella:
työharjoittelu,
raportin teko (siis työharjoitteluraportin teko),
pyörän renkaan vaihtaminen (savolainen projekti *),
New Super Mario Bros,
blogin ulkoasun säätäminen,
nukkuminen,
ostoslistan kirjoittaminen seuraavalle Saksanreissulle...

Tiedän, että työpaikan hankkiminen nykymaailmassa (ja maassa jossa työttömyysprosentti hipoo kahdeksaa) tarkoittaa pitkäjänteistä etsimistä, valmistautumista, kirjeitä ja puhelinsoittoja. En ole kuin vasta aloittanut. Muut ovat samassa jamassa jo paljon pidemmältä ajalta.

Silti vähän tympii.
Ei kukaan minulle väittänytkään että se helppoa olisi, mutta eikö se siltikin voisi olla, jooko?

"Kiitos mutta ei kiitos, toivotamme teille onnea etsintöihinne" tulee lähes aina ihan oikeana kirjeenä. Kaikkeen käyttävätkin paperia, olisin minä meilinikin lukenut. Mutta onneksi silti ilmoittavat. Yhteen paikkaan oli laitettu Monster-sivustolle ilmoitus perjantaina. Maanantaina laitoin s-postia ja vastauksena oli "On jo löydetty joku". Mitvit? Viikonloppuna? Ja se ilmoitus on siellä vieläkin...
Ei tainnut minun naamavärkkini tai yläreunan "Finlandaise" miellyttää rekrytoijaa.


[Grup michlään]** etsii laatuassistenttia ulkomaille. 24 kuukauden koulutusjakso Euroopan tehtaissa, ja siitä sitten expatrioimaan jonnekin Kiinaanthaimaahan. Tuollaisten, varsin houkuttavien, tarjousten edessä joutuu miettimään omia prioriteettejaan ja motiivejaan. Me ollaan hei vasta muuttamassa yhteen L:n kanssa:
Olenko minä huono nuorisohenkilö, jos en (vielä tänä vuonna) tartukaan kansainvälisyystarjoukseen?
Eikö liikkuvuus olekin nykyään työmarkkinoiden avainsana?

On melkein hupaisaa, että paasataan liikkuvuudesta ja sen tärkeydestä uran kannalta, kun kuitenkin tosiasiassa niin vallan harva ilman hammastenkiristystä lähtee kovin kauas töihin ilman kumppaniaan... ja siihen taas tarvitaan kumppani jolla on mahdollisuus seurata.

Taidan hyvällä omallatunnolla jättää ex-ranska-patrioinnit väliin ja olla pari seuraavaa vuotta ihan nancéienne. Kyllä sielläkin varmaan joku minut vielä laatuassistentikseen haluaa...

* Savolainen projekti = aloittamista vaille valmis.
** Groupe Michelin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti