tiistaina, elokuuta 26, 2008

Maissia, tomaattia vai maissia?

Nyt kun kännyköiden säteilystä on puhuttu niin paljon, niin *tämä video* on melkoisen pelottava.
Ainakin jos ei ole lavastettu. Minkälaisia mahtavat ollakaan pitkän ajan vaikutukset elimistölle, jos kännyä esim. kuljetetaan koko ajan samassa taskussa...

Mutta, siitä en varsinaisesti aikonut puhua.

Voisin vaikka siirtyä eteenpäin ja lainata Kemikaalicocktailin Nooraa:

Kuitenkin kannattaa muistaa, että mikäli laitat suuhusi suomalaista possua, syöt eläintä, joka on ruokittu gmo-rehulla. Muista se ja puntaroi, haluatko oikeasti tehdä niin. Possumme syövät gmo-rehua, kakkivat pelloillemme gmo-rehukakkaa ja me ihmiset syömme gmo-rehulla ruokittua lihaa - ja se on ihan laillista. Aika huolestuttava suunta.

Yh, eipä tee juuri mieli possua syödä. Eikä kyllä myöskään niitä samassa jutussa mainittuja tomaatteja joihin on istutettu kampelan kylmänsietogeeni. Mitä kauhistuttavia muutoksia pitää tapahtua tomaatissa, jotta siihen saadaan kiinni kampelan kylmänsietogeeni?! Juu kiitos ei.

Ostan vastakin tomaattini luomuna.


Noora totesi samassa kirjoituksessaan, että onneksi Suomessa ei kuitenkaan vielä tarvitse olla hirveän huolissaan geenimanipuloidusta ruoasta. Täällä en olisi ihan yhtä varma...
Le Monden sivuilla uutisoitiin viikko takaperin siitä, kuinka joukko aktivisteja on tuhonnut peltopalstan OGM MON810 -maissia* Ranskassa.

Une centaine de faucheurs volontaires emmenés par José Bové ont détruit vendredi 15 août dans la Vienne deux parcelles de maïs OGM MON810, dont la culture est interdite en France. Cette opération s'est déroulée sans incident en milieu de journée à proximité de la centrale nucléaire de Civaux, à une trentaine de kilomètres au sud-est de Poitiers, sous la surveillance d'une dizaine de gendarmes, qui ne sont pas intervenus, se bornant à prendre des photos.

Jos ylläoleva lainaus ei olisi huolestuttava, se olisi suorastaan koominen. Tuhosivat palstan maissia jonka viljely on kielletty Ranskassa. Pellot sijaitsivat ydinvoimalan vieressä, ja valvomassa oli joukko poliiseja jotka eivät puuttuneet operaatioon vaan ottivat valokuvia.

Taidan ostaa maissinikin luomuna.


* MON810 viitannee suoraan Monsantoon

5 kommenttia:

 1. Luin juuri Nooran samaisen postauksen ja kylmät väreet meni selkärankaa pitkin...

  Toi Monsanto-dokkari on tullut parikin kertaa Artelta mutten nähnyt sitä kokonaisuudessaan - aivan liian pelottava ja masentava.

  Ja kampelan kylmänsietogeeni tomaateissa josta kala-allergiat viilliintyy, mitä vielä.

  Pahus vie, mitä tässä enää uskaltaa syödä ? Jollemme kuole sukupuuttoon koska ihmiskunta tulee steriiliksi myrkkyjen takia, niin näännymme varmaan nälkään.

  VastaaPoista
 2. P.S. Ai joo unohdin mainita tuon kiertis/haastemeemilön blogissani, jos kelpais...

  =)

  VastaaPoista
 3. Kelpaa joo :)
  Huomiselle on luvassa aivan muuta, mutta meemillekin on aikansa ja paikkansa...

  VastaaPoista
 4. Huh miten tuo popcorn-video on kaikessa korniudessaankin selkäpiitäkarmiva... Kännyköiden säteily on yksi niitä asioita, joita melkein mieluummin olisi ajattelematta vain säilyäkseen järjissään.

  VastaaPoista
 5. Totta, ja tosiaan mieluummin pitää sen kännykän jossain laukussa kuin housuntaskussa...

  VastaaPoista