tiistaina, kesäkuuta 03, 2008

Miksi minä en...

Niin. Elämässä on asioita joita pitää osata välttää. Myös vaatteista puhuttaessa.

Eli, Miksi minä en...

...pukeudu slim-farkkuihin?
Ok, voidaan aloittaa esimerkiksi siitä tosiasiasta, että minun mielestäni slim-farkut ovat rumin yleiskäytössä nähtävä vaate, jonka muodinluojat ovat onnistuneet markkinoille tuomaan viimeiseen kymmeneen vuoteen. Ja minä en pidä vaattei(s)ta jotka ovat rumia. Sen lisäksi, olen varsin tietoinen siitä mikä ei minulle sovi: tulos olisi lähinnä yhdistelmä britneyspearsia ja lihavaa kissaa.

...pukeudu nahkalegginseihin?
Älkää ymmärtäkö väärin, minä rakastan Greasea. Paljon. Etenkin nuorta John Travoltaa ja kaikkia niitä leffan tanssiaismekkoja. Sen sijaan en halua näyttää Olivia Newton Johnilta elokuvan loppukohtauksessa. Eh.

...käytä gladiaattorisandaaleja?
Tuota, IMHO, ihan sama mitä muotilehdet sanovat, ne nyt vain ovat rumat. Olivat sitten pitkät tai lyhyet. Gladiaattorisandaalit olivat todennäköisesti muotia vuonna 12 JKr. Olette varmaankin kuulleet puhuttavan miehistä joita kutsuttiin apostoleiksi. Pitkiä matkoja jalan, kuumuus, hiekkaa varpaiden väleissä... silloin kyseiset sandaalit olivat todennäköisesti melko kätevät. Mutta kun nyt ollaan vuodessa 2008.

...osta enää ikinä tuulihousuja?
Tässä maassa on karmea nuorisomuoti-ilmiö: Yhdistetään vaaleat (vaaleanpunaiset, -siniset tai valkoiset) tuulipuvun housut nahkatakkiin tai vastaavaan pusakkaan, pikkulaukkuun ja isoihin kultaisiin korviksiin. Hrrrrrh... Minä en ilmeisesti ole vielä sisäistänyt ranskalaisen tyylin perusteita, mutta minusta yhdistelmä on vain ja yksinkertaisesti karmea. Joka kerta kun törmää näin pukeutuneisiin lukiolaisiin tramissa, tekee mieli kysyä, että "Teillä on vissiin urheilupäivä tänään?" Mikään muu ei voi selittää moista.

6 kommenttia:

 1. minä luulin viime kesänä, että leggingsit oli edellisen kesän muotia ja tänä kesänä olen sitä mieltä, että gladiaattorisandaalit on viime kesän muotia.

  jos siis olisi halunnut olla muodikas (eli tyylin edelläkävijä), olisi viime kesänä pitänyt niitä gladisandaaleja eikä nyt. nyt pitää käyttää jotain muuta (mutta en tiedä mitä). ja jos haluaa olla tyylikäs yleensä, ei käytä leggareita.

  mutta tuulihousut on kyllä aika käytännölliset. en tosin yhdistäis niitä nahkatakkiin.

  VastaaPoista
 2. Legginssien suosio jatkuu varmaan vaan niiden mukavuuden ja käytännöllisyyden takia. Sitäpaitsi minihameessa on jotenkin helpompi olla niiden kanssa. Silloin hyvä valita, kun sukkahousut olisi liian kuumat. Siis millä perusteella ei voi olla tyylikäs, jos käyttää legginssejä?!

  Mutta hyi, on nuo gladiaattorisandaalit ihan susirumat.

  Tuulipuvun housut ovat kivat urheillessa ja sunnuntaina.

  VastaaPoista
 3. Ei legginsit sinänsä, mutta ne nahkalegginsit...
  Eikä mulla oo tietenkään mitään tuulipukuja vastaan urheillessa, mutta se niiden yhdistäminen nahkapusakoihin ja isoihin koruihin menee vähän mun käsityskyvyn yli.

  VastaaPoista
 4. No siis: jos pitää leggareita niin eikö oo sillon sama pitää vaikka nanson kalsareita minihameen kans?

  Leggarit≈kalsarit=yök.

  Mutta ymmärrän kyllä tuon käytännöllisyyspuolen. Oon itekin kyllä harkinnu leggareita, mutta en vaan pääse tosta kalsariajatuksesta eroon.

  VastaaPoista
 5. Hihih, hauskoja juttuja. ;) Tuolla se 'helppous' muuten taas tuli esiin yhdessä kommentissa leggingseistä puhuttaessa, ja just sitä oon ihmetellyt että miksi tiettyjen juttujen sitten pitäisi olla niin "helppoja".. tai siis, olen aina kuvitellut että minihameiden idea on nimenomaan olla minimittaisia hameita jotka (seksikkäästi) paljastaa ison osan koivista.. ja jos kerran haluaa sellaista käyttää, niin miksi sitten peitetään ne koivet mustalla trikookankaalla? Eikö voisi laittaa samantien pidemmän hameen jos kerran minihameessa on niin epävarma olo? ;)
  Ja joo, tota gladiaattorisandaalivillitystä olen kyllä minäkin jonkin verran ihmetellyt.. ei ne mitään järin kauniita yleensä ole.. ;)

  VastaaPoista
 6. Tajusin muuten tässä eilen ympärilleni katsellessani, että täällä näkyy nykyään tosi vähän legginsejä, ilmeisesti niiden aika on jokseenkin mennyt ohitse..?

  VastaaPoista