keskiviikkona, kesäkuuta 11, 2008

Polkupyöränkuljetusongelma (ja muita yli pitkiä yhdys sanoja)

(Klikkaamalla suuremmaksi.) Wagner kiteyttää melko hyvin sen, miksi minä yleensä juon olutta puarhuoneissa.

Nyt kyllä tekisi mieleni olutta muutenkin. Polkupyörän kuljet(ut)taminen pisteestä A (Suomi) pisteeseen B (Ranska) tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa.
- Lüfthansa ei halua hepoistani lennolleen, sillä matkan jälkimmäinen osuus kuljetaan bussilla, ja siihen ei kuulemma mahdu polkupyörää.
- Posti (vai mikä Itella se on) ei myöskään liene kovin innoissaan, sillä paketin kokonaiskoko olisi liian suuri.
- Ulkomaanmuutto ei tule kysymykseen, sillä vaikka minulla onkin muutakin tavaraa jonka Suomesta mukaani haluaisin, en todellakaan ala maksamaan muutamasta kuutiosta tonniviittäsataa plus aa-äl-vee.
- Tällä kertaa en myöskään ole innostunut lähtemään resuamaan junalla, siinä menisi päivätolkulla aikaa.. ja sitäpaitsi lentoliput on jo hankittu.

Oi siis armas lukijani, jos koet ahaa-elämyksen ja keksit keinon saada yksi vaivainen polkupyörä maasta toiseen, jaa toki ideasi kanssani. Myös kaikki vinkit pakettimatkailuautolla Eurooppaan reissaavista naapureista/ sukulaisista/ kummeista/ takapiruista otetaan vastaan.

Ei tämä oikeasti voi olla näin vaikeaa.

Tai sitten voi.


---

Lopuksi vielä totean, että käykääpä Lumpuissa ja Lureksissa lukaisemassa kuinka pukeutua vuoden tanssitapahtumaan, ja miten tuoda lisää pysyvyyttä elämään...

---
EDIT klo 15.40.
Jos eilen kuolin, niin en tätäkään nähnyt.
Ensimmäistä kertaa eläissäni minulle soitettiin ja pyydettiin kesätöihin, sinne viimekesäiseen Yksinkertaiseen Markettiin. Ja nyt sitten jouduin kieltäytymään. Tasan ei käy ja niin edespäin.

9 kommenttia:

 1. Kun olet siinä melkein rajalla, niin vilkaise suomalaiset.de -foorumille! Siellä ilmoitellaan silloin tällöin edullisista yhteiskuljetuksista, esim. yksi firma ajaa säännöllisesti ja ottaa myös pikkukuormia mukaan. Mainostaa ainakin, että reitti suunnitellaan tarpeen mukaan myös muualle Eurooppaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, pitääpÄ tutkia lähemmin!

  VastaaPoista
 3. Rekkakuskit! No jos ei tunne ko. herroja tai tieda ketaan joka tuntisi, niin sitten se saattaa olla vahan vaikeaa... mutta ne on helppo ylipuhua kuskaamaan. Mun on tietty helppo sanoa kun kotipaikkakunnallani on iso rekkafirma, ja monet tutut tai tuttujen tutut landepojat ovat paatyneet rekkakuskeiksi...

  VastaaPoista
 4. On noita firmoja vaikka mitä. Se on sitten eri asia vastaavatko tiedusteluihin. Exito Shoes menee Suomesta Espanjaan tyhjällä autolla säännöllisesti. Kaverilta kuulin, että kuutiohinta olisi 110 €. En myöskään tiedä mitä reittiä ajavat, mutta siinähän olet matkan varrella..

  VastaaPoista
 5. Jeps, eiköhän tuota jotain löydä, vaikka sitten kenkäfirmoja :D

  VastaaPoista
 6. Hmm. Me tuotiin pyörät (ollaan tuotu siis 2) Belgiasta niin, että laitettiin osiin ja pakattiin ISOON pahvilaatikkoon ja sitten vaan ruumaan. Eikö se niinkään onnistuisi..?

  VastaaPoista
 7. Voisi onnstuakin, taidan tosin kokeilla muulla kamalla, sillä sain jo sukulaislupauksen pyöränkuljetuksesta. Tosin lykkääntyy ensi vuoden puolelle, mutta eipä tässä kiirus ole, on jo kolme vuotta odotettu... :D

  VastaaPoista
 8. Kommenttina tuohon sarjikseen;

  Muistan kun olimme kesalla '99 Suomessa, ja tilasin Juttutuvassa punkkua - olin ihan monttu auki, kun tiedustelivat jotain kokovaihtoehtoja :O Irlannin pubeissa kun punkku myydaan yleensa pikkupulloissa, jossa on n. yksi iso lasillinen. Punkkuvaihtoehtojakin on usein 2-3 (niissa pubeissa missa me kaydaan).

  Meilla on kylla toisinaan srk:n viestintaryhman tapaamisia yhdessa vahan ns. fiinimmassa pubissa, jossa on rasittavan monta viinivaihtoehtoa. Katseeni yleensa lasittuu tylsistymisesta jossain listan puolivalissa, ja yleensa pyydan siina vaiheessa heita arpomaan lasiini jotain satunnaista punkkua. (nimim. I'm not fussy..)

  VastaaPoista
 9. Stello;
  joo... ja kun sitten vielä asuu maassa, jossa viinien tuntemisen pitäisi kuulua yleissivistykseen. :D
  Mut jos arpoa pitää, olen todennut että paikallinen valkoinen on melko varma vaihtoehto.

  Sun jutut saa kyllä aina kaipaamaan Irlantiin... :/

  VastaaPoista