perjantaina, kesäkuuta 06, 2008

Sieneytyneenä

Olen muutamaan kertaan ihmetellyt kämppiksieni kummallista taipumusta kiljahdella. Taisin kirjoittaa asiasta joskus aiemminkin, mutta minä en vain tajua sitä hyvin periranskalaista taipumusta alkaa huutamaan heti kun pikkuisenkaan innostutaan/ keskustellaan/ juodaan alkoholia/ [insert sopiva tilanne]. Eihän siinä muuten mitään olisi, mutta kun se kiljahtelu saattaa alkaa aamuseitsemältä, ja meillä on onneton ääneneristys.

Tai sitten tämä on vain jonkin korkeamman tahon keino valmistella minua (vielä kaukaisen) tulevaisuuden lapsiperheelliseen elämään.

On toinenkin asia jota en kämppiksissäni ymmärrä:
Joku jättää aina se tiskaussienen lavuaarin pohjalle likaisena ja märkänä.
Hyi helekatti. Tiskaussienet ovat jo ylipäätään yksi ällöttävimpiä asioita tässä maassa, ja sitten sitä ei edes nosteta altaan reunalle kuivumaan, vaan se jätetään sinne lavuaarin pohjalle kahvin ja riisinjämien sekaan hautumaan. Yyyyyyh...
Arvatkaa onko minulla Ihan Oma Tiskiharja? Pitäisiköhän minun varastaa labrasta jotain desinfiointiainetta ja laittaa altaan reunalle kulho, jossa olisi desinfiontivettä pari senttiä.
Ylle lappu: "Sienet TÄHÄN."


Lisäisiköhän tehoa, jos laittaisi lappuun myös listan kaikista bakteereista jotka siinä sienessä mahdollisesti majailevat? E. coli, Klebsiella pneumonia, Streptococcus, Salmonella, Staphyloccus aureus... Parikymmentätuhatta kappaletta per sieni.

---
Reilun viikon päästä lopputentit, tosin kandi olen vasta ensi syyskuun lopulla, kunhan työharjoitteluraporttini esittelen ja "väittelen". Asia on olennainen mainita siksi, että ensi viikolla harrastan tavallista enemmän opiskelua, mikä tarkoittanee vähemmän blogia. Tai sitten välttelen opiskelua bloggaamalla. Saa nähdä.

(Kuva myhouseiskillingme.com -sivulta)

4 kommenttia:

 1. Miten kukaan ulkkis ikinä voi oppia suomea kun näkee tuommosia ihania sanoja kuin sieneytyneenä..
  Mutta eikös Ranskassa lotrata eau de javelilla, täällä sitä kuluu ihan hehtolitroittain.

  VastaaPoista
 2. Lotrataan lotrataan toki, Sirokko.
  Melkein kaikki muut paitsi kämppikseni. :D

  Javelissa mennään taas sitten toiseen ääripäähän, jota kannatan vielä bakteereja vähemmän: myrkyllisyyteen.
  Tappaa kaiken, talossa, viemärissä ja järvessä...

  Ainiin, oppia ikä kaikki: tajusin vasta muutama päivä sitten mikä on sirocco.

  VastaaPoista
 3. Tutulta kuulostaa. Meillä kahden saksalaisen entisen kämppikseni kanssa oli myös jokaisella omat näkemyksemme oikeaoppisesta tiskauksesta... Mulla oli suomalaisittain normaali tiskiharja, toisella pelkkä rätti ja kolmannella sellainen omituinen tiskiharjan muotoinen, mutta vaahtomuovipäinen kapistus - kaikki rivissä siinä tiskialtaan reunalla kun kukaan ei halunnut luopua tottumuksistaan. Minä ja toinen saksalaisista huuhdoimme tiskit pesun jälkeen, kolmas ei pitänyt tarpeellisena.

  VastaaPoista
 4. Niih, ei pieni fairymäärä ennenkään ole ihmisiä tappanut ;)

  VastaaPoista