keskiviikkona, heinäkuuta 02, 2008

Gallialaisittain

Taannoin totesin, että suomalaiset ja saksalaiset ilmeisesti ajattelevat ihan samalla kaavalla. Missä muussa maassa kylmälaukkua myytäisiin sloganilla: "Tähän mahtuu kaksi sixpackia!"


Ne ranskalaiset, jotka tuollaisen kylmälaukun ostaisivat, asuvat jossain Niederschaeffolsheimissa tai muualla syvällä Elsassissa. Ranskalaiset eivät kittaa päkillisiä kaljaa. Ranskalaiset siemailevat samaa valkoviinilasillista koko illan. Kavereitani täällä ei ilmeisesti voi määritellä ranskalaisiksi. Germaanian raja on liian lähellä.

Germaaniasta aasinsilta Reinin yli Galliaan, eli tämän kaupungin ylioppilastaloon. Komia vanha rakennus, joka on palvellut ylioppilastalona jo päälle 80 vuotta. Nykyään löytyy puarihuonetta, opiskelijaravintolaa ja asuntolaa, paikallisen ylioppilaskunnan tilojen lisäksi. Taitaa sitä paitsi olla Ranskan ainoa opiskelijajärjestön ylläpitämä yliopistoruokala.


Talon nimi heijastelee alueen kirjavaa kaksimaista (kaksinaamaista?) menneisyyttä. Niihin aikoihin, kun Alsace-Moselle oli osa Saksan valtakuntaa tahi muuten vain valloitettuna, talon nimi muutettiin Germaniaksi. Sotien jälkeen palattiin vanhaan kunnon Galliaan.


Minä en ole vieläkään kokeillut käydä Gallian kuuluisassa kellarissa. Huono opiskelija. Muttakun pidän paikoista, joissa kuulee oman äänensä.

2 kommenttia:

  1. Hehee, ma oon kayny syomassa tuolla ruokalassa! Ihan lupsakka paikka, ei siina mitaan.

    VastaaPoista
  2. Olet siis opiskelijampi kuin minä. Minä olen tasan käynyt sisällä viisi minuuttia :D

    VastaaPoista