maanantaina, heinäkuuta 28, 2008

Järve.

Blogiaddiktin kesäloman alku on mennyt sähköttömänä, ja siis varsin kaukana tietokoneista. Minähän siis kykenen melkein vastaamaan Kemikaalicocktailien taannoiseen lomakehoitukseen.
Mutta mitenköhän pitkään menee toipuessa kaikista niistä traumoista joita kesämökkipaikkakunnan ja muiden suomalaisalueiden Crocs-vallankumous on saanut aikaan? Ihmisethän käyttävät niitä julkisesti! Sissus.


Sen lisäksi ranskalaisturisti on saanut sydämensä kyllyydestä suomalaista maalaisromantiikkaa. Olen muun muassa todistellut ihmettelyä siitä, kuinka vielä 30 kilometrin päässäkin voidaan olla saman järven rannalla ja miten helkatin paljon tässä maassa on itikoita. Niin, ja viimeinkin olen myös kuunnellut ihan oikeaa suomen opiskelua. Välillä pitää ihan itsekin pysähtyä miettimään sitä, kuinka epäloogista suomi toisinaan osaakin olla:

- Mennään järviin.
- Se on järveen, ei järviin. Järviin on monikko.
- Sii-is... yksikön perusmuoto on siis järve?
- Eiku järvi.
- Vaikeita olette.


Todetusti, Hemmingillä on oma tie.


Tuntematon bloggaaja virittää itsensä
lisäksi myös riippukeinua.


Lisäksi olemme syöneet.
Noh, "hyvin" olisi vähättelyä, lähinnä "erinomaisesti", suurimman osan aikaa jopa todellista lähiruokaa. Haukea, kirjolohta, muikkuja muikkuja ja muikkuja. Viimeisimmät uivat vielä kolme tuntia ennen savustuspöntöstä ulos tuloa. Ja sieniä, monen sorttisia sieniä.

Mitenkä tästä enää ranskaneväille tokenee?
Mutta, vieläpä ei tarvitsekaan, loma on vasta aluillaan...

...mikä tarkoittaa, että nythän me vasta ryhdymme matkustelemaan. Varokaatteen kaikki blogilliset ja blogittomat tuttavat, saatamme koputtaa ovellesi!

5 kommenttia:

 1. Suomen kielen opiskelu on vaikeeta! Sen tajusi vasta sitten, kun itse opiskeli erilaisia sanavartaloita ja taivutusta teoreettiselta kannalta..

  Mutta oli mulla asiaakin. Luin jostain joskus, et käytit etikkaa huuhteluaineena? Mitä etikkaa tarkalleen ottaen ja kuinka paljon koneelliseen?

  VastaaPoista
 2. ma olen kylla ihan kateudesta vihrea kun saatte olla siella mokilla :(

  Mut ihanaa etta edes te paasitte ja viela noin pitkaksi aikaa, tekee varmasti hyvaa itse kullekin.

  VastaaPoista
 3. sanaton,

  Siis, käytän ihan ns. väkiviinaetikkaa, sitä halvinta mitä löytyy. Yhteen koneelliseen ehkä puoli desiä, tai vähän reilut? Enempään tulee pieni etikanhaju, mut sekin kyllä lähtee kuivatessa pois.

  Saria,

  On kyllä ollu kivaa :D Toivottavasti tekin pian.. ihan kolmistaan ;)

  VastaaPoista
 4. Stazzy, kiitos. Pitää nimittäin kehittää joku ihoystävällinen huuhteluaine ja tuo vaikuttaisi siltä. Tai en ainakaan ole koskaan kuullut, että etikasta (mistään) tulisi jotain iho-oireita.

  VastaaPoista
 5. Joo, se on kyllä vissiin iho- (ja luonto-) ystävällisimpiä mitä on.

  VastaaPoista