keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Ruoka-asiaa ja vihreä käärme

En ole mitenkään ahkera tai huippulahjakas ruoanlaittaja. Pullien valmistus muistuttaa suuresti *tätä katastrofia*, ja tarvitsen ihan oikeasti hyviä ideoita, jotta saisin aikaan jotain tonnikalapastaa mielenkiintoisempaa.

Toisinaan turvaudun myös valmisruokaan tahi puolivalmisteisiin.
Sen jälkeen on tarpeellista palauttaa itsensä maan pinnalle lukemalla Turistin kirjoitus valmisruoista ja ruoanlaitosta. Jos olisi olemassa joku "Jaa tämä kolmelle parhaalle koskaan lukemallesi blogikirjoitukselle" -prenikka, edellämainittu pääsisi epäröimättä listalleni.

Mehupaaston lisäksi pienen ulkosuomalaisen elimistöön hiipii satunnaisesti tietoisuus siitä, että iso osa syödyistä aineksista voisi olla ihan fiksua hankkia luomuna. Paitsi, että onnistuisi välttämään saarioistenlihapullien kaltaiset health hazard:it ja lukuisat E-lisäaineet, voisi myös ainakin kuvitella pelastavansa pienen palan maapalloa.

Minä olen täällä Melkein Rajalla vallan onnellisessa tilanteessa: täällä kun on tarjolla parhaat palat sekä Ranskan että Saksan luomuvalikoimasta. Varsinkin Saksan puolella hinnat tuntuvat olevan hieman opiskelijaystävällisempiä.

Lisäksi Strasbourgista löytyy maanmainio luomusupermarketti Serpent Vert, jonka valikoima jaksaa vieläkin toisinaan hämmästyttää minua (ja ovat viimeinkin avanneet nettisivut!). Lisäksi Vihreässä Käärmeessä miellyttää vallan paljon tietynlainen "tiedostavaan elämäntapaan" liittyvä kiireettömyys. Jonossa kiroavia asiakkaita ei juuri näy, ja hedelmänsä saa punnituttaa juuri sellaisessa pussissa kuin miellyttää. Minusta on tullut kanta-asiakas, vaikka ihan kaiken ostamiseen luomuna ei vielä lompakko taivukaan. Ostin paastomehunikin Serpent Vertista, olen juonut jo niin paljon Reinin toiselta puolen tullutta Bio Karottensaftia, että lienen ihan oranssi pari viikkoa...

Jos minun tulee poismuuttaessa jotakin Strasbourgista ikävä, niin kulman pientä vihreää käärmettä.[Kuva]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti