maanantaina, heinäkuuta 07, 2008

Kolme yötä jouluun on

Tai vähän enemmän.
Vielä pitäisi malttaa nukkua 13 yötä ennen lentoa Suomeen.
Pikkuisen alkavat lapsella kärsimättömyys ja matkakuume nousta pintaan.

Lisäiloa näihin pariin tulevaan viikkoon tuovat
a)motivaatiokirjeiden vääntäminen ja
b)asunnon etsintä.
Molemmat voi pistää lokeroon "tuskaista", sillä:

a) Viralliskuuloinen ranska on ihan oma kielensä. Voi herranjesta mitä koukeroita saa välillä yrittää synnyttää. Lisäksi minä olen KAPINALLINEN, ja kirjoitan kirjeeni tietokoneella. Perusranskalainen kirjoittaisi käsin, ja joihinkin työpaikkoihin vaaditaan vielä nykyäänkin käsin väännetty hakemus. Miksikö? Nokun teettävät kuulemma grafologisia testejä. Siinä sitä onkin valintaperuste viimeisen päälle...

b) Tarvitseeko tätä edes kommentoida muuten kuin sanalla "TAAS".


Joka tapauksessa, loman ja muuton alla pää on taas sekaisin niistä monista ikuisuuskysymyksistä, joita on aina välillä ranskanvuosiensa aikana mielessään pyöritellyt.

Miksi tähän maahan integroituminen on niin pirun vaikeaa? Saattaahan tietysti olla, että minä olen jotenkin epäsosiaalinen poikkeus, mutta syvempien ystävyyssuhteiden aikaansaaminen ranskalaisten kanssa tuntuu olevan vallan arpapeliä. Emme kei vain ole ihan samalla aallonpituudella. Kaikki vähänkään paremmat kaverini ovat (olleet) ulkomaalaisia. Vaikka Nancy onkin kaupunkina tuttu, niin melkein ahdistaa ajatus siitä, että pitää jättää taakseen kiva kaupunki ja ystävät, joita ei tosiaan joka orrella istu.
Tuulimyllyjä päin vain, orhiseni!

Olisiko elämä vihreämpää aidan toisella puolen? En tarkoita edes Suomea vaan Jotakin-Muuta-Maata. Kummallisuutensa kullakin, mutta löytyisikö jostakin Ranskan rajojen ulkopuolelta enemmän minunluonteisiani ihmisiä?

Mahtaako sitä enää koskaan palata takaisin Suomeen? Ainakin joksikin aikaa varmastikin, mutta yltyisikö kaukokaipuu taas liian vahvaksi kun olisi aikana kotomailla oleillut? Waikeaa.

Kai sitä on vain muistutettava itselleen, että asioilla on taipumuksena järjestyä. Ei tämä tästä stressaamalla paremmaksi muutu. Muutan Nancyyn, löydän töitä ja rakennan tätä kieroa palapeliä, jota elämäksikin sanotaan, taas vähän etiäpäin...

7 kommenttia:

 1. Ei ole elämä vihreämpää aidan toisella puolella. Luulen, että sinä jos kuka olet oikea ihminen Ranskaan. Sovit varmasti myös muualle, Suomea kuitenkin epäilen. Kaukokaipuu iskee. Olit alle kymmenen, kun suunnittelin sinulle Ex Libriksen (lienee käytössäsi edelleen) jonka nimi on "kaukokaipuu". Eli oirehdit jo varsin vähäisenä...

  VastaaPoista
 2. Heips Stazzy, kavin asken Katapultin sivuilla - loysin sinne tieni, silla etsin kotijuuston reseptia. Mietit siella piiman loytamista taalla RAnskanmaalla.
  Olen joskus kokeillut tallaista

  http://www.yoplait.fr/page.php/fr/18_289.htm

  Piimaa hiukan suolaisempaa ainakin se naturelli versio. Mutta silla olen ajatellut kokeilla juustoa laittaa. Jos muistan, kerron onnistuiko ;o)

  Etta tuollaista vinkkia nain ulkkarilta ulkkarille.

  VastaaPoista
 3. Mä muuten päätin jo joskus aikoja sitten et käsin en mitään kirjeitä rupea vääntämään. Jo ala-asteella ope valitteli miten on "vähän" vaikealukuista joskus. En todellakaan aio antaa jonkun työn mennä sen takia ohi (niinkuin ei olisi muutenkin jo tarpeeksi hankalaa) Ollille olivat sanoneet et jos ei ole erikseen pyydetty niin ei sitten käsin.

  Montakos ranskalaista kaveria mulla on? Neljän vuoden jälkeen tasan 0.

  Huoh. Olen selvästikkin pizzaillan tarpeessa...

  VastaaPoista
 4. Taisin oirehtia joo :)

  M'man,
  kiitti vinkistä, pitääkin ihan katsoa lähemmin.

  Sanna,
  Elämä on. ei-aina-käsinkirjoitettua. Flam-ilta, kunhan selviän eroon tästä paastosta :D

  VastaaPoista
 5. Tuu Pelkiaan, taa on Ranskan sympaattisempi versio! Muuten tosi hauskaa etta sun vanhemmat lukee sun blogia, itse en kehtaisi ehka luetuttaa omia juttujani iskalla ja aidilla :)

  VastaaPoista
 6. Hmh, voisikin kokeilla "pohjoista" seuraavaksi.
  Iskä löysi blogini jo taannoin vahingossa jotain googlettaessaan, joten kai sitä joutuu vähän sensuroimaan ;D

  VastaaPoista
 7. Ei tarvitse sensuroida sen enempää mitä yleensä joutuu tekstiä julkaisukelposeksi muokkaamaan.
  Etkä käsittääkseni sensuroikaan.

  VastaaPoista