tiistaina, heinäkuuta 22, 2008

Melkeinterroristit ja muuta lomailua

Että Suomessa.

Tosin, meinasi jäädä lähtemättä.
Tiedättehän, että aina lentolippuja nostaessa matkatoimistot alleviivaavat, kuinka lentojen aikataulut pitäisi varmistaa netistä tai yhtiölle soittamalla ennen lentoa. Niin noh, en ole koskaan tehnyt, pitäisi ehkä.

Lentolipussa luki, että Lufthansan yhteysbussi Strasbourgista lähtee 8:30. Kun saavuimme kiljoonan mutkan kautta (sunnuntaiaamu, eikä juuri julkista liikennettä) asemalle klo 8:18, Lufthansan pysäkin vieressä luki, että bussi oli lähtenyt 8:15.
Ooh merde. Puolen minuutin harkinnan jälkeen otimme taksin Hotelli Hiltonille, jossa tiesimme bussin pysähtyvän vielä ennen kaupungista poistumista, ja ehdimme nipin napin.

Lentokentällä sitten totesimme nykyisten turvajärjestelyjen naurettavuuden. Varsinaisia terrorismihaukkoja.
Tiedättehän, että Euroopan lennoille ei enää nykyään saa viedä kuin hyvin pieniä määriä nesteitä, minigrip-pussiin pakattuina. Vesipullot on tyhjennettävä, sellaisestahan voi vaikka aiheuttaa tulvan lentokoneeseen.

Sen sijaan, pääsimme lennolle näyttämättä kertaakaan kenellekään henkilöllisyyspapereita, ja veimme myös käsimatkatavaroissa sinne erheyksessä jääneen Sveitsin armeijan linkkuveitsen... se meni läpi turvatarkastajan syynistä, sillä pisin terä oli juuri alle 6 senttiä pitkä.

Ilmeisesti minä olen ainoa, jonka logiikalla jämäkän linkkuveitsen uhka on paljon suurempi kuin nestemuotoisen pommin...

Vaan selvisimme lomalle.


Turisti löysi koivikon...
...ja Pienet Eläimet löysivät Olavinlinnan.

8 kommenttia:

 1. Hih, vaikeuksien kautta voittoon :)Minäkään en muinoin saanut ottaa mukaan käsirasvaani, kun se putilo oli kokonaista 150 millilitran vetoinen. Vaarallista, vaarallista.

  Mutta niin, teretulemast!

  VastaaPoista
 2. Heh, siitähän menee matkustukseta maku jos ei pientä vastoinkäymistä ilmene:D
  Ei näytä teillä siellä lämpimämpää kuin meijän surkeat 18. Kattelimpa tuossa just lentoja ja syyskuulle ei oo niitä halvimpia :( ettei menis Ryanairiksi.

  VastaaPoista
 3. Eikä edes matkalaukut hukkuneet! Taidat olla kunnon terroristiainesta veitsinesi, meinaan minun kynsisaksien terä oli vielä lyhyempi mutta ei mennyt läpi, tosin niissähän on kaksi terää ristiin joten ehkä vaarallisuusaste yhteenlaskettuna...
  Hauskaa kesää siellä!

  VastaaPoista
 4. Eräs tuttu lähti muutama kuukausi sitten toisen tutun kanssa Montenegroon lomailemaan. Arlandan henkilökunta taisi vielä olla unissaan koska vei nämä tutut ja heidän matkatavaransa (siis ISOT matkatavarat jossa mm. keittiöpuukko) turvatarkastuksen läpi sanomatta mitään (sinne asti he pääsivät ilman lähtöselvitystä koska joku työntekijä ohjasi heidät jonosta pois- "just follow me, please")... vasta lentokoneessa ihmeteeltiin heidän tavaralastiaan.

  VastaaPoista
 5. Tiia,
  Niin, me kyllä raikottiin kiltisti pois kaikki nesteet... mutta se puukko jäi...

  Sanna,
  Noh, huomiseksi pitäisi auringon jo näyttäytyä. Tai sit ne vaan huijaa.

  Sirokko,
  En ole vielä kertaakaan onnistunu kadottamaan matkatavaroitani. Kun ei ole edes vaihtoa lennolla. Kynsisakset voisivat toisaalta esim. puhkaista naapurimatkustajan silmän...

  Kiitos lomatoivotuksista ja muista!

  Zsuzsi,
  ha! aloittelevan terroistin unelmatilanne :D

  VastaaPoista
 6. Hyvaa lomaa!

  Itse tulin vesipullo kasilaukussa Istanbulin kautta;)..ihan testi mielessa...

  Henkkarit kylla kyylattiin tarkkaan...

  VastaaPoista