torstaina, syyskuuta 25, 2008

Ranskassa muuttamisen byrokratiasta, osa 2

Kiersimme puoli päivää kaupunkia ottamassa selvää siitä, kuinka 45 neliöön saisi nettiliittymän.

Ja totesimme, että internet-palveluntarjoajien tarjoukset ovat pelkkää huuhaata. Käytännössä on pakko ottaa koko paketti; internet, puhelin ja TV, jos haluaa selvitä siedettävällä summalla. Siitä ilosta maksetaan kolmekymppiä kuussa. Firmat tarjoavat toki myös pelkkää internetiä, noin 15 € kuussa, mutta siihen päälle pitää sitten maksaa Historiallisen Operaattorin* puhelinlinja (16 euroa) ja adsl-modeemin vuokra (noin 5 euroa).
Tehkää yhteenlasku.

Ainoastaan kolmenkympin paketilla palveluntarjoajat ostavat puhelinlinjan Historialliselta Operaattorilta.

Mietimme myös kaapelin kautta toimivaa nettiä. "Iloksemme" ainoa sen sortin operaattori vaatii vähintään vuoden sitoutumista, ja lisäksi kanaalin tällä puolen ei vielä toimi moinen systeemi. Ei, vaikka asumme noin 400 metrin päässä Numéricablen putiikista.

Kävelimme siis pääkadulla sijaitsevaan pienenpieneen putiikkiin, jossa lyhyttukkainen naisihminen myi Neuf télécomin nettiliittymiä. Nainen lähetti meidät ensisuoraan avaamaan puhelinlinjaa, ja istuksimme puoli tuntia Historiallisen Operaattorin liikkeessä odottamassa, josko joku vaikka haluaisi meille moisen tehdä. Historiallinen Operaattori on nykyään pakotettu avaamaan puhelinlinjan, vaikka useat asiakkaat vallan muualle loikkaavatkin aivan suoriltaan... mutta silti meille yritettiin sitkeästi myydä internetiä. Kilpailu on kovaa, täälläkin.

Linja on siis aktivoitavana. Katsellaan nyt, vielä ehtii mennä monessa paikassa pieleen...

Tavan puolelta voitte käydä toteamassa omin silmin porraskäytävän kapeuden. Ei, se satakuuskytsenttinen runkopatja ei noussut portaita pitkin.* France Télécom:iin (vrt. Tele) viitataan internet-palveluntarjoajien käyttöehdoissa aina nimikkeellä operateur historique. Ilmeisesti suoraan nimeäminen on kiellettyä, vaikka France Télécom onkin vieläkin ainoa, joka käytännössä pystyy puhelinlinjoja avaamaan.
Vähän kuin puhuisi takapuolesta nimellä "kaksi lihasta joiden päällä istutaan".

3 kommenttia:

 1. Karta Numéricâblea kuin ruttoa ! Puolitutuilla karmivia kokemuksia. Toisaalta niitä karmivia kokemuksia tahtoo olemaan joka operaattorilla, on kuin lottoaisi...

  Peukutetaan !

  VastaaPoista
 2. Joo, mäkin olen kuullut vain pahaa (Ei sillä, että hyvät kokemukset koskaan pitkälle leviäisivät), ja kummastihan ne on sen Noos:n pudottaneet pois nimestään, eh...

  Neufille lähdettiin nyt sillä perusteella, että mun molemmissa kimppakämpissä ollut sama operaattori, ja on toiminu toistaiseksi mainiosti, jopa minun epä-windowsini kanssa.

  VastaaPoista
 3. Ei tana vaan ens viikonloppuna on siellapain vkloppu tiedossa mut oon aika kiinni mun takalaisessa klubissa (jonka vieraana olen siis vaihdossa) joka kierrattaa mua siella... Et en tieda pystyyko siina sitten hortoileen yksin, mut jos haluat pistaa puh. noroa mulle yksityisella niin voin laittaa viestia, jos siis oikeesti jaksaisit nayttaa paikkoja! :D Olis mullekki iha jees paasta valilla pappojen ja museoiden seasta x'')

  VastaaPoista