perjantaina, syyskuuta 05, 2008

Ympäristöystävällisempi tietokone?

Jogurtti- / vanukas- / härpäkehyllyn edessä supermarketissa ahdistuu poikkeuksetta.

Kaikki kivan näköiset purkit ovat joko Nestléa tai Danonea. Etenkin ensimmäistä boikotoin kategorisesti. Joskus tulee otettua paketti Kahden lehmän luomumustikkajogurttia, kun se vaan on niiiin hyvää, mutta sekin pulju sai taannoin omistajakseen Danonen. Vaikeaa olla luomu ja eettinen yhtä aikaa.

Olen periaatteessa myös ilmaisjakelulehtiä vastaan. Karmeaa paperintuhlausta.
Nyt kuitenkin mukaan tarttui veljessarjan uusin keksintö. Ranskassa lanseerattiin taannoin kiiltäväpintainen aikakauslehti, jota jaellaan ilmaiseksi, ja jonka nimi on:


Joo-o, PiliPili.

Aiheuttaa minussa suunnatonta huvittuneisuutta.

Samaisesta lehdestä kävi ilmi, että Asus on juuri tuonut markkinoille "ekologisen tietokoneen". Kyseessä olisi siis kannettava, jonka kuori tehdään bambusta ja sisäosat ovat tavallista kierrätettävämpiä. Lisäinfoa löytyy esim. *täältä*. Asus noin muutenkin markkinoi itseään "vihreänä", joten bambuläppäriin sijoittaminen tuntuu loogiselta.


Hinnasta en tiedä mitään sanoa, mutta harmi että kone on toistaiseksi myynnissä vain 12 ja 11 tuuman näytöillä. Minä kun en tarvitse ultrakannettavaa vaan ihan raahattavan pöytäkoneen korvaajan...

EDIT: Voi jumalavita taas bloggerin kanssa. Ainakin kymmenkunta kuvaa kadoksissa, kaikki pitää ladata uudelleen. Alan prkl linkittämään suoraan Flickrista.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hauskalta, joskin hieman epäilyksiä saa tuo bambukuori - lieneekö miten altis naarmuille ja halkeamille :F Mut kierrätettävyys osissa on tosi pop, varsinkin, jos merkkinä on pulju, joka on tunnettu heikosti kestävistä läppäreistään ;)

    VastaaPoista
  2. Meilläpä on lauantailehti nimeltä Perse.

    VastaaPoista